Κατηγορίες
ανακοινώσεις βουλευτές δελτία τύπου επικαιρότητα Ημαθία

Συγχαρητήρια Βεσυρόπουλου και Τσαβδαρίδη στο νέο Μητροπολίτη Κίτρους

mitrkitrous2Συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κίτρους απέστειλαν οι βουλευτές Ημαθίας (ΝΔ) Βεσυρόπουλος Απόστολος και Τσαβδαρίδης Λάζαρος.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές αναφέρουν τα παρακάτω:

Βεσυρόπουλος Απ.:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και μέχρι σήμερα πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου είχε αμέσως μετά την εκλογή του ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος εξέφρασε τις ολόθερμες ευχές του και τα συγχαρητήρια του για την πανάξια εκλογή του ως Μητροπολίτου και ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά δεχθήκαμε το χαρμόσυνο μήνυμα της πανάξιας εκλογής Σας ως Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Διάπυρες ευχές, ώστε ο Θεός να Σας ενισχύσει στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που Σας ανέθεσε η Εκκλησία. Το έργο που επωμίζεστε έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μέρες μας. Η Εκκλησία καλείται να εμπνεύσει αλλά και να υλοποιήσει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η πορεία Σας μέχρι σήμερα, μας δίνει τα εχέγγυα ότι θα πετύχετε στην επισκοπική αποστολή Σας.

Εύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη».

tsavdmitropΤσαβδαρίδης Λάζ.:

Θεοφιλέστατε εψηφισμένε Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Αισθάνομαι την ανάγκη να ενώσω την ειλικρινή χαρά μου μαζί με αυτή ολόκληρου του Χριστεπώνυμου πλήθους της Μητροπόλεως μας, για την εκλογή σας από την Ιερά Σύνοδο ως Νέου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μία διαδικασία την οποία είχα την τιμή αλλά και το καθήκον να τη βιώσω δίπλα σας, ομού μετά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, όλες τις τελευταίες μέρες μέχρι και σήμερα με ιδιαίτερη προσμονή, συγκίνηση αλλά και αγωνία.

Η σεμνή προσωπικότητα, μαζί με την προσήλωση στην Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση, εφόδια που αποδεδειγμένα συγκεντρώνονται στο πρόσωπο σας ως Νέου Ποιμενάρχη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, αποτέλεσαν προσόντα που αναμφισβήτητα έλαβε σοβαρά υπόψιν της η Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να σας εμπιστευτεί ένα τόσο υψηλό θώκο.

Είναι σίγουρο ότι όλη η Πνευματική Κοινότητα της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα στερηθεί μία τόσο φωτεινή προσωπικότητα. Είμαι εξίσου βέβαιος, ότι η αταλάντευτη πίστη σας, η εντυπωσιακή ευρύτητα των πνευματικών και κοινωνικών σας δραστηριοτήτων, η άοκνη φροντίδα σας για το συνάνθρωπο και η ειλικρινής αφοσίωση σας για την διάδοση και εδραίωση της Αλήθειας του Θείου Λόγου στις ψυχές όλων των ανθρώπων, θα αποτελούν πάντα για όλους εμάς, το ταπεινό ποίμνιο του Κυρίου μας, το πιο φωτεινό παράδειγμα μίμησης και θαυμασμού.

Όλοι εμείς, το Χριστεπώνυμο πλήθος της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ευχόμαστε στον Ύψιστο να σας χαρίζει υγεία, μακροημέρευση και δύναμη για τη διατέλεση των νέων σας καθηκόντων ως πνευματικού ηγήτορα του Αδελφού Ποιμνίου του Κίτρους και της Κατερίνης, με επιτυχία για πολλά πολλά έτη, προσφέροντας απλόχερα με το λειτούργημα σας, την καθοδήγηση, την παρηγοριά, την αισιοδοξία και το κουράγιο στον συνάνθρωπο προς Δόξαν Θεού και Λάμψη της Εκκλησίας.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Αναπλ. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ

Βουλευτής Ημαθίας