Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Στην Κουλούρα σήμερα οι αγρότες – έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία Οδό

9από τον Πληροφοριοδότη

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει διάλογο για την φορολογία των αγροτών θα παραμείνουν στα μπλόκα έστειλαν από την Κουλούρα οι Ημαθιώτες αγρότες. Οι τοπικοί αγρότες πραγματοποίησαν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση έχοντας στο πλάι τους μηνύματα συμπαράστασης από τοπικούς φορείς και στην συνέχεια έκλεισαν συμβολικά και τα δυο ρεύματα της Εγνατίας οδού.

Στέλνουμε ένα μήνυμα στους αγρότες ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτό το φορολογικό μέτρο και ένα άλλο μήνυμα στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σεβασμό την αξιοπρέπεια των αγροτών που βγάζουν δίκαια το ψωμί τους και να πάρει πίσω το φορολογικό. Κάνουμε αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία για να δείξουμε ότι δεν αντέχουμε αυτό το φορολογικό μέτρο” δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης.

Ο αγροτικός κόσμος είναι εξαγριωμένος. Δεν πρόκειται να δεχθεί τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Είναι αντιαγροτικά. Μας βγάζουν έξω από τις δουλειές μας κι έξω από τα χωράφια μας. Όσο θα επιμείνει η κυβέρνηση εμείς θα είμαστε έξω και θα αντιστεκόμαστε” πρόσθεσε εκ μέρους των αγροτών της Νάουσας ο Κώστας Ταμπακιάρης.

.

9

.

Στο μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα βρέθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου συναντήθηκε με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών και άκουσε τα προβλήματα και τις διαφωνίες τους στον τρόπο φορολογίας που επιβάλλει η Κυβέρνηση για τους αγρότες. Ο νυν (και υποψήφιος) Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών σχετικά με τις αλλαγές στο φορολογικό τους πλαίσιο και ζήτησε από την Κυβέρνηση να αποσύρει και να επαναφέρει το νόμο, ύστερα από σοβαρή διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

6

5

4

.

Από την Κουλούρα πέρασε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος του Κ. Γιοβανόπουλο, Ν. Μαριά, Ρ. Μακρή και Στ. Ξουλίδου, καθ’ οδόν προς την Κατερίνη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του κόμματος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι πέρισυ απο το ίδιο μπλόκο είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες και αντί γι αυτό “βλέπουμε αυτή τη στιγμή να γίνεται φορολογική επιδρομή στους αγρότες“.

2

11