Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

Σήμερα η 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

sfinternetΔείτε και το βίντεο στο τέλος – απλό και περιεκτικό!

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στην Αγ. Παρασκευή, όπου η δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, αποκλειστικός διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα, συνδιοργάνωσε με το Δημόκριτο το κεντρικό συνέδριο της ημέρας, με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους. Ο φετινός εορτασμός εστίασε στο πώς μπορούμε, όλοι μαζί, να κάνουμε το Διαδίκτυο ένα καλύτερο μέρος, με χιλιάδες εκδηλώσεις σε 100 χώρες και 6 ηπείρους, υπό το συντονισμό του Πανευρωπαϊκού Δικτύου μας INSAFE.

Στην κεντρική εκδήλωση για τον Ελληνικό χώρο συμμετείχαν περισσότεροι από 450 σύνεδροι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Το συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Ενημερωτικού Κόμβου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, της εταιρίας Wind, της Alpha Bank και της Google.

Σύμφωνα με έρευνα του saferinternet.gr το Facebook στη χώρα μας καταλαμβάνει, λόγω της δημοφιλίας του, την πρώτη θέση όσον αφορά την συγκέντρωση παράνομων δραστηριοτήτων ενώ η γραμμή SafeLine δέχεται δεκάδες καταγγελίες καθημερινά, που αφορούν σε κλοπή κωδικών, ηλεκτρονικό εκφοβισμό, και η αναδημοσίευση φωτογραφιών πολιτών χωρίς την άδειά τους.