Κατηγορίες
Ελλάδα Οικονομία Χωρίς κατηγορία

“Πόλεμος” για το πλεόνασμα…

eurcountΑντί να τους ξαποστείλουν, ακόμη κάθονται και τους ακούν. Γιατί δεν είναι μόνο τα του πλεονάσματος (είτε υπάρχει, είτε όχι – όποιο κι αν είναι το ύψος του)!!!

Μύλος με το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας.  Οι ξένοι αμφισβητούν – και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ – το ύψος του, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το χρέος του 2013, παραπέμποντας στα τέλη Μάρτη για οριστικά αποτελέσματα και λέγοντας ότι μέχρι τότε όλα είναι εικασίες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και εφημερίδες της Γερμανίας, ενώ ο Ραντερμάχερ αδειάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Σαμαρά λέγοντας ότι η υπηρεσία του “…δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Αντ. Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα”.

Από την άλλη, είναι οι δικοί μας, ….

που λένε πως το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος υπολογίστηκε ακολουθώντας τις πρακτικές της Eurostat. Όπως έχει αναφέρει αξιωματούχος του Ελληνικού ΥΠ.ΟΙΚ, αυτό “…υπολογίζεται κανονικά από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Eurostat. Άλλωστε, και η τρόικα βάζει τη σφραγίδα της“.

Βλέπουμε λοιπόν έναν πόλεμο δηλώσεων και όχι μόνο (μην ξεχνάμε ότι παρά τον “συνεταιρισμό” υπάρχει κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης) και μια προσπάθεια μηδενισμού των πάντων ώστε να επιβληθούν ακόμη σκληρότερα μέτρα και να ξεπουληθεί μπιρ παρά ότι έχει απομείνει.