Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις Ημαθία τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας για κλείσιμο του γραφείου βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ

dei_alexandriaΔελτίο τύπου

Η Διοίκηση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, συνεχίζοντας την προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή του γραφείου βλαβών του ΔΕΔΔΗΕ, αποφεύγοντας έτσι την ταλαιπωρία χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και χιλιάδων Δημοτών, έκανε μια σειρά επαφών, που θα βοηθούσαν προς την κατεύθυνση αυτή. Κύριος στόχος των ενεργειών μας είναι να πάρουμε ΕΓΓΡΑΦΕΣ δεσμεύσεις, που θα αποδεικνύουν την παραμονή του γραφείου βλαβών ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.

Εν αρχή να σας ενημερώσουμε ότι, υπάρχει προφορική δέσμευση της Διεύθυνσης της ΔΕΔΔΗΕ Ν. Ημαθίας, για αναστολή της απόφασης (κλεισίματος του γραφείου της Αλεξάνδρειας) για κάποιους μήνες. Σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, έπαιξαν, η πίεση που ασκήσαμε τόσο προς τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, όσο και προς τους τοπικούς Βουλευτές. Στην προσπάθειά μας να πάρουμε γραπτές δεσμεύσεις, ήρθαμε σε προσωπική επικοινωνία με το Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Ν. Ημαθίας κ. Τσακαλίδη.

Ο κ. Τσακαλίδης απέφυγε να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που του θέσαμε (γιατί άραγε;). Τον ρωτήσαμε, για ποιο λόγο είχε πάρει την απόφαση το μήνα Φεβρουάριο, να κλείσει το γραφείο στην Αλεξάνδρεια και να χρησιμοποιήσει το προσωπικό του γραφείου της πόλης μας, στη Βέροια. Ακόμη ρωτήθηκε, τι θα κάνει σε περίπτωση ταυτόχρονης βλάβης στο χωριό Σφηκιά και στο χωριό Κλειδί (απόσταση 70χλμ ορεινού όγκου), όπως δεν ήθελε να μας αποκαλύψει το οργανόγραμμα και για το «τι μέλλει γενέσθαι» με το γραφείο της Αλεξάνδρειας. Επίσης, απέφυγε χαρακτηριστικά να δεσμευτεί ώστε να μας απαντήσει γραπτώς (σε όλα τα ερωτήματα), δηλώνοντας αναρμόδιος και ότι έχει όλο το δικαίωμα να μην απαντήσει ούτε γραπτώς, ούτε προφορικά. Αυτό που δεσμεύτηκε (μόνο προφορικά) είναι ότι για τους προσεχείς και μόνο μήνες, δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το γραφείο βλαβών στην πόλη μας.

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε γραπτή δέσμευση από την Κεντρική Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, για παραμονή του γραφείου βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη της Αλεξάνδρειας, επ’ αόριστον.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υ.Γ. Θεωρούμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε ειδική μνεία στη Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΔΔΗΕ Ν. Ημαθίας, η οποία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αντιλαμβανόμενη τον πραγματικό της ρόλο. Όπως φαίνεται η νέα γενιά Συνδικαλιστών οδεύει στο σωστό δρόμο.

Το έγγραφο που απέστειλε ο Εμπορικό Σύλλογος Αλεξάνδρειας είναι το ακόλουθο:

Αλεξάνδρεια 13 /02/ 2014

Αριθ. Πρωτ. 767

ΠΡΟΣ

-ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΔΔΗΕ κ. Κόλια

-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ κ. Μιζαμίδη

-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΔΔΗΕ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ κ. Τσακαλίδη

Κοινοποίηση:

-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

-ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

-ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΕΣΕΕ

-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κ&Δ ΜΑΚ.

-ΕΜΠ. ΣΥΛΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Τ.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

-ΜΜΕ

Αξιότιμοι κ. Διευθύνων,

με έκπληξη και ακολούθως με απογοήτευση ενημερωθήκαμε πριν από λίγο διάστημα ότι προτίθεστε να κλείσετε το κατάστημα βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ στην πόλη μας, την Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση των βλαβών να γίνεται από τη Βέροια.

Τα τελευταία χρόνια ως πολίτες αυτής της χώρας, έχουμε συνηθίσει τις παράλογες αποφάσεις των Κυβερνώντων και των Διοικούντων, αλλά η απόφαση αυτή που προωθείτε, ξεπερνάει κάθε λογική. Προσπαθούμε να βρούμε εξήγηση στα εξής ερωτήματα, αλλά αδυνατούμε.

Κ. Διευθύνων,

  1. Πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετήσετε 17.000 καταναλωτές ρεύματος (συνδέσεις ρεύματος) του Δήμου μας, μαζί με τον ήδη υπέρογκο αριθμό καταναλωτών της Βέροιας;
  2. Πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετήσετε τα 33 χωριά της περιοχής μας, όταν π.χ. γίνει μια βλάβη στο χωριό Σφηκιά κι ακολουθήσει μια βλάβη στο χωριό Κλειδί (απόσταση 70χλμ ορεινού όγκου);
  3. Πώς είναι δυνατόν να θέτετε σε κίνδυνο το πολυτιμότερο αγαθό των ανθρώπων, την υγεία τους; Ο χρόνος αποκατάστασης των βλαβών θ’ αυξηθεί επικίνδυνα, καθώς πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι στηρίζετε η ζωή τους σε μηχανική υποστήριξη, η ζωή τους θα κρέμεται σε μια κλωστή.
  4. Πώς θα αποζημιωθούν οι συνάδελφοί μας, όταν χάσουν μια ολόκληρη μέρα από τυχόν διακοπή ρεύματος στο κατάστημά τους;
  5. Πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετήσετε άμεσα τις 1.200 βλάβες που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας, το 2013 και ενδεχομένως θα γίνουν και το 2014;
  6. Πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετήσετε άμεσα τις 1200 αιτήσεις που είχατε από το Δήμο μας για επανασυνδέσεις ή διακοπή του ρεύματος, το έτος 2013 και ενδεχομένως θα γίνουν και το 2014;
  7. Πώς είναι δυνατόν…….;
  8. Πώς είναι……………..;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά και θα λέγαμε ατελείωτα, απ’ αυτή την εξωφρενική απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΔΔΗΕ.

Σας τονίζουμε ότι δικαιολογίες του τύπου, “λόγω έλλειψης προσωπικού” δεν είναι βάσιμες, μιας και ο συγκεκριμένος αριθμός προσωπικού του γραφείου βλαβών της Αλεξάνδρειας, αρκεί ώστε να εξυπηρετεί όλο το 24ωρο συνολικά την περιοχή ευθύνης. Και ούτε ποτέ πρόκειται να δεχθούμε τέτοιες προφάσεις, διότι με τέτοιες τακτικές όχι ΔΕΔΔΗΕ δεν θα μείνει, όχι ΔΟΥ, όχι ΕΟΠΥΥ, αλλά ούτε σχολείο δεν θα μείνει στο Δήμο μας.

Ευελπιστούμε πως έστω και τώρα την ύστατη στιγμή, θα επικρατήσει η λογική και θα αναιρέσετε την απόφασή σας που θα έφερνε το Δήμο μας 50 χρόνια πίσω.

Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμεθα παντώς νομίμου δικαιώματός μας, ξεκινώντας άμεσα μάλιστα με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Αναμένουμε έγγραφη απάντησή σας, το συντομότερο δυνατό, που θα αποσαφηνίζει το “τι μέλλει γενέσθαι”, όπως και το οργανόγραμμα που αφορά την περιοχή μας και με ποια κριτήρια αποφασίζεται αυτό.

Με εκτίμηση προς τα πρόσωπά σας,

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας