Κατηγορίες
διεθνή επικαιρότητα Ευρώπη Χωρίς κατηγορία

Ουκρανία: δυσκολεύει η κατάσταση

ukrania2014Να σημειωθεί ότι στην Ουκρανία – σύμφωνα με την Ουκρανική στατιστική υπηρεσία και την απογραφή του 2001- υπάρχει ελληνική μειονότητα που αριθμεί περίπου 91.500 μέλη, είναι το 0,2% του πληθυσμού.

.

Δυσκολεύει η κατάσταση στην περιοχή των βόριων ακτών του Εύξεινου Πόντου, στην Ουκρανία και στην Κριμαία, αφού οι Ρώσοι έχουν θέσει σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας 150.000 στρατιώτες, 880 τανκς και 90 μαχητικά αεροσκάφη (αναφέροντας όμως ότι πρόκειται για ευρεία άσκηση που δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία).

Τώρα, μπορεί να είναι όλα στο πλαίσιο εκφοβισμού, αλλά εκφοβισμός-εκφοβισμός ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει (άλλωστε θερμοκέφαλοι υπάρχουν παντού, δόξα τω Θεώ!).

Το Κίεβο με τη σειρά του…… έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να προστατευθούν οι πολίτες με κάθε τρόπο σε κάθε επαρχία της χώρας (της Κριμαίας συμπεριλαμβανομένης βεβαίως) ενώ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε κίνηση ρωσικών σκαφών από την ναυτική βάση της Κριμαίας θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως.

Από την άλλη μεριά η Μόσχα δηλώνει πως θα προστατεύσει τους ρώσικους πληθυσμούς ενώ η ανύπαρκτη ΕΕ και ΝΑΤΟ καλούν τη Ρωσία να κρατήσει την ψυχραιμία της.