Κατηγορίες
κοινότητα Μελίκης πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Ξεκινά αύριο το “Μελικιώτικο Καρναβάλι 2014”

karnmelikisΞεκινούν οι εκδηλώσεις του Μελικιώτικου Καρναβαλιού 2014. Οι διοργανωτές (ο Δήμος Αλεξάνδρειας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Αλεξάνδρειας, η Δημοτική Ενότητα Μελίκης, ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων (Λ.Ο.Μ.Π.), το Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη και ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Μελίκης και Περιχώρων) έχουν ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων με έναρξη το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και λήξη την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου.

Η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού Μελίκης θα γίνει με τα εγκαίνια έκθεσης «Πολιτικής Γελοιογραφίας» στο Μουσείο “Γιώργη Μελίκη”, στις 18:00 μ.μ. με έργα του Βασίλη Χριστοδούλου και του Νίκου Τερζή.

Στη συνέχεια…… ακολουθεί στις 20:00 η Τελετή Έναρξης του Μελικιώτικου Καρναβαλιού, με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου o “Αμάραντος”, ο οποίος θα αναβιώσει το αποκριάτικο έθιμο του «Φανού» ενώ θα συμμετέχουν επίσης η Παιδική Χορωδία της Μελίκης με τη συνδρομή μαθητών και δασκάλων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο υπό τους ήχους ορχήστρας “χάλκινων” μουσικών οργάνων.

Tην Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Μελίκης, o Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων παρουσιάζει το Ανθολόγιο ποίησης του 1ου Ποιητικού Διαγωνισμού «Σωτήρης Περτσιούνης», με θέμα τη θυσία του άμαχου πληθυσμού κατά την Μακεδονική Επανάσταση του 1878 και τη θυσία των επτά Βλάχων γυναικών στον βράχο του Γαλακτού.