Κατηγορίες
ανακοινώσεις Ημαθία τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Κοντά στους Συνεταιρισμούς της Ημαθίας στο Βερολίνο ο Βεσυρόπουλος

vesberl1Κοντά στους συνεταιρισμούς της Ημαθίας που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica 2014 στο Βερολίνο της Γερμανίας, βρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, κατά την επίσκεψη του στη μεγαλύτερη έκθεση για τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, βρέθηκε κοντά στους συνεταιρισμούς που εκπροσώπησαν την Ημαθία ενώ είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες και Γερμανούς εισαγωγείς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Βουλευτής Ημαθίας, είχε συνεργασία με όλους τους συνεταιρισμούς της Ημαθίας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον ΑΣ Venus Growers, ΑΣ Μελίκης, ΑΣ Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, ΑΣ Επισκοπής Νάουσας, ΑΣΟΠ Επισκοπής, ΑΣ Μέσης. Ο κ. Βεσυρόπουλος, τους συνεχάρη για την άψογη παρουσία και την προσπάθεια που καταβάλλουν για να αναδείξουν τα προϊόντα της περιοχής μας, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα βρίσκεται αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια.

Σε δηλώσεις κατά την επίσκεψη του, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Η Ημαθία της εξωστρέφειας, η Ημαθία που παράγει προϊόντα με ταυτότητα και ποιότητα είναι εδώ. Η Ημαθία που διεκδικεί με αξιώσεις ένα μεγαλύτερο μερίδιο στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών είναι εδώ.

Αποδεικνύει ότι μπορεί να κερδίσει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, μπορεί να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα στις εξαγωγές αυτών των προϊόντων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ότι σε αυτή την έκθεση δίνεται έμφαση στην καινοτομία.

Και ακόμα πιο σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο δρόμος για την ανασύσταση και αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα περνάει μέσα από την καινοτομία.

Η Ελλάδα, μέσα από τους πόρους που είναι διαθέσιμοι στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, πρέπει να στηρίξει την καινοτομία στην αγροτική παραγωγή, στην προώθηση και εμπορία των προϊόντων.

Σε αυτή την έκθεση, έχουμε δυναμική παρουσία.

Επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει η πρώτη ύλη, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αυξηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.

Η Ημαθία με τα προϊόντα της, περνάει τα σύνορα της Ελλάδας.

Δείχνει ότι η προσπάθεια, η σκληρή δουλειά και η στήριξη από την Πολιτεία με στοχευμένες πολιτικές, μπορούν να αφήσουν πίσω την κρίση.

Να ανοίξουν νέους δρόμους».