Κατηγορίες
Ελλάδα ιατρικά Χωρίς κατηγορία

Κλειστά για 30 μέρες τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ

flineygeiaΉταν η τεράστια & πολυδιαφημισμένη επιτυχία του επίσης τεράστιου Α. Λοβέρδου. Τώρα έρχεται και ο άλλος (ο – κατά δήλωσίν του γρηγορότερος κι απ’ την Επιτροπεία), o Άδωνις να το κλείσει σε διάφορα στάδια το μαγαζί που ακούει στο όνομα “ΕΟΠΠΥ”. Ήδη, όπως ανέφερε ο ίδιος σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον Αυτιά σήμερα, από τη Βοστώνη όπου βρίσκεται, κλείνουν όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ της χώρας για 30 μέρες. Θα ανοίξουν και πάλι υπό  νέο καθεστώς μετά την πάροδο του χρόνου αυτού.

Ο Γεωργιάδης είπε ότι αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δυο συστήματα, των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων. Όπως είπε, οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν μέσα από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Είναι σαφές πως η Υγεία ασθενεί εδώ και χρόνια. Μίζες, φακελάκια, υπερκοστολογήσεις, υπερσυνταγολογήσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη – οι έρευνες το λένε και τα στοιχεία το αποδεικνύουν – και κατέστρεψαν ένα σύστημα που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές αλλά το έφαγαν τα συμφέροντα, η απληστία και η ατιμωρησία.

Τώρα και με βάση έναν σχεδιασμό που υποτίθεται πως θα της προσφέρει ίαση, η Υγεία οδηγείται σε θάνατο. Τέλος σε λίγο καιρό το σύστημα (“τι να κάνουμε, η Ελλάδα αλλάζει και θα αλλάξει…”, όπως είπε στον Αυτιά ο υπουργός) και τα πάντα σε ένα άλλο, δεύτερο στάδιο, θα δοθούν στους ιδιώτες (αυτό ΔΕΝ το είπε ο υπουργός, απλά το έχουν κάνει  νομοτελειακό).