Κατηγορίες
Ελλάδα κοινωνία Χωρίς κατηγορία

Αύξηση των προβλημάτων στην Κεφαλονιά, μετά και τον πρωϊνό σεισμό

kefkampanarioΔύσκολα τα πράγματα στο νησί της Κεφαλονιάς, αφού μετά από τον σημερινό σεισμό τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα και η στατικότητα ακόμη και κτιρίων που είχαν αντέξει στο σεισμό της Κυριακής 26 Ιανουαρίου ήταν έντασης 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (αλλά και στους μετασεισμούς της εβδομάδας που μεσολάβησε).

Όσον αφορά τον σημερινό σεισμό, οι εκτιμήσεις των ειδικών ως προς το μέγεθός του διίστανται: η ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας “έδειξε” 5,7 Ρίχτερ, Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 6,1 Ρίχτερ ενώ το Γερμανικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο υπολόγισε το σεισμό στα 5,8 Ρίχτερ.

Όπως και να είναι, τα προβλήματα είναι μεγάλα αφού, πέραν των σεισμών και των πολλών μετασεισμών, οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την κακοκαιρία, που από τις προηγούμενες ημέρες χτυπάει το νησί. Τα σχολεία στην Κεφαλονιά θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε αντιδήμαρχος του νησιού ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί το σχέδιο “Δευκαλίων” για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.