Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια πολιτική τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

adeia_edrana_dsΠολλά αυτά που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα μείνουμε σε 4-5 σημεία:

– στις ερωτήσεις Αλευρά για το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που έγιναν μετά από την περσινή νεροποντή και πλημμύρα στην Αλεξάνδρειας (τις μέρες αυτές συμπληρώνεται ένας χρόνος) και για το θέμα της εφημερίδας που εκδίδει ο Δήμος (ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να γίνει αναστολή της εφημερίδας τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο).

Στις παραπάνω ερωτήσεις απάντησε ο δήμαρχος, ο οποίος και ανέφερε ότι …… ο δήμος έχει κάνει από μέρους του όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, πως έχει γίνει ημερίδα στην ΠΚΜ για το θέμα και πως το πρόβλημα έγκειται στον καθαρισμό της κοίτης του Λουδία. Για την εφημερίδα ο δήμαρχος ανέφερε ότι η αναστολή δεν μπορεί να γίνει και αναρωτήθηκε γιατί θα πρέπει να γίνει αναστολή έκδοσης.

– στην ερώτηση Σπυρίδη για το θέμα του ΙΚΑ (“απλά εξαφανίστηκε”, είπε ο σύμβουλος απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο) και των γιατρών. “Άλλο ΕΟΠΥΥ, άλλο ΙΚΑ” του απάντησε ο Φ. Δημητριάδης και διευκρίνισε ότι “το ΙΚΑ παραμένει στην κατάσταση που είναι”.

Για τις βλάβες της ΔΕΗ (ΔΕΕΔΗΕ) και το γραφείο της Αλεξάνδρειας – που θα πάει για κλείσιμο, γιατί απλά δεν γλυτώνει λόγω του γενικότερου σχεδιασμού για ξεπούλημα των πάντων – κρούσεις προς τον δήμαρχο έγιναν από διάφορους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος είπε ότι είχε συνομιλία με τον αρμόδιο υφυπουργό και πως, στην Αθήνα όπου θα γίνουν συναντήσεις, θα ζητηθεί αναβάθμιση του υφιστάμενου γραφείου ώστε να εξυπηρετούνται πέραν της περιοχής μας και η βόρεια Πιερία αλλά και η δυτ. Θεσσαλονίκη και τμήμα της Πέλλας.

– για το θέμα της κοινοπραξίας στην οποία βρέθηκε (μετά τον Καλλικράτη) να συμμετέχει ο Δήμος Αλεξάνδρειαςgiagoukall-horz είχαμε κόντρα μεταξύ δημάρχου και Απατσίδη – Τασιόπουλου ενώ σε ερωτήσεις απάντησε η υπάλληλος του Δήμου (οικονομικές υπηρεσίες) Κ. Γιάγκου. Εκεί ήταν που ο Γ. Απατσίδης άφησε και το υπονοούμενο ότι οποιαδήποτε ευθύνη και να υπάρχει δεν είναι της ομιλούσας: “Η ευθύνη δεν είναι δική σας, αλλού είναι”, είπε ο σύμβουλος της μειοψηφίας.

– στην αίθουσα βρέθηκε και ο υπάλληλος του Δήμου Αν. Καλταβερίδης (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών), ώστε να ενημερώσει για μια σειρά από αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 και τροποποιήσεις Τεχνικού Προγράμματος. Και αυτός δέχθηκε απανωτές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

gionvidds– ο εορτάζων Μπάμπης Γκιόνογλου (αλλά και όσοι ήταν παρόντες στην αίθουσα και ταυτόχρονα μέλη της διοίκησής του την περίοδο 2002-2010) υπερασπίστηκε το έργο του στην ΕΔΑΝΑΛ. “Η ΕΔΑΝΑΛ λειτούργησε δημιουργώντας και κάνοντας ένα αξιόλογο έργο στην πόλη … ήταν δική μας πολιτική βούληση, ώστε να δώσουμε παροχές στους πολίτες”, είπε μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας ότι πληρώθηκαν κοντά στα 6,5 εκατομμύρια για χρέη και χρέη παρελθουσών διοικήσεων. Επίσης ο πρώην δήμαρχος άφησε αιχμές κατά συγκεκριμένων εφημερίδων της περιοχής λέγοντας “καταδικάζω και θα καταδικάζω τα ΜΜΕ που πράττουν και γράφουν ανέντιμα πράγματα” και μίλησε για προσεταιρισμό ΜΜΕ από τη διοίκηση.

– για το ίδιο θέμα μίλησε και ο σύμβουλος Ν. Ανεσίδης, ο οποίος τελείωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: “Έχω την εντύπωση ότι επιχειρείτε μια αναβίωση της θεωρίας του μεγάλου ασθενούς του 2010”.