Κατηγορίες
ανακοινώσεις επικαιρότητα Χωρίς κατηγορία

Καθαρά Δευτέρα – τι καιρό θα κάνει, τι συμβουλεύει ο ΔΕΔΔΗΕ

xaetosΒροχερό αναμένεται να είναι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχουμε και αέρηδες – γεγονός που ίσως και να βοηθήσει στο πέταγμα του χαρταετού, αν ο αέρας δεν είναι πολύ δυνατός (γιατί μετά οι ..χειριστές θα έχουν άλλα προβλήματα).

Για το θέμα των χαρταετών δείτε παρακάτω τι συμβουλεύει ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ για τον καιρό η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη για την περιοχή μας αναφέρει τα παρακάτω:

το πρωί της Δευτέρας θα έχουμε συννεφιά και θερμοκρασία γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοιDEDDHE AFISA προβλέπεται να είναι ασθενείς, μέχρι και 2 μποφώρ. Γύρω στο μεσημεράκι ο καιρός θα αλλάξει και προβλέπεται βροχόπτωση μέχρι αργά το απόγευμα και αύξηση της έντασης του ανέμου (βόρειος-βορειοανατολικός) στα 3 μποφώρ.

Ας ελπίσουμε πως η βροχόπτωση θα αρχίσει πολύ αργότερα από το προβλεπόμενο και να προλάβουμε να τηρήσουμε το έθιμο του χαρταετού.

Όσον αφορά τη σχετική ανακοίνωση για το πέταγμα του χαρταετού, ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει:

Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

-ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή

-επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.