Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία Χωρίς κατηγορία

“Το σεντούκι των e-στοριών”, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

sentoukiΣτο βίντεο της ανάρτησης αυτής εμφανίζεται ο δικηγόρος Γιάννης Μοσχόπουλος, ο οποίος θυμάται με πολλή αγάπη την πρώτη του δασκάλα, την κ.Νίνα και αναπολεί τα πρώτα του βιώματα ως μαθητής στο νηπιαγωγείο της.

Το “Σεντούκι των e-στοριών” είναι μια πρόταση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών που πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων του Future Library με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η διάσωση ενός μεγάλου μέρους της άγραφης τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η παραγωγή πολιτισμού από τους ίδιους τους πολίτες. Οι ψηφιακές ιστορίες είναι ταινίες που αναρτώνται σε ένα ψηφιακό αποθετήριο (=μηχανισμός διαχείρισης και φύλαξης ψηφιακού υλικού) με σκοπό να αποτελέσουν την «ψηφιακή» ιστορία της περιοχής.

Για το σεντούκι των e-στοριών υπεύθυνος συντονιστικός φορέας του προγράμματος είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Αλεξάνδρειας (Ημαθίας) και Πολυκάστρου (Κιλκίς). Και οι τέσσερις βιβλιοθήκες θα λειτουργήσουν ως ένα μικρό συνεργατικό δίκτυο. Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η διάσωση ενός μεγάλου μέρους της άγραφης τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η παραγωγή πολιτισμού από τους ίδιους τους πολίτες.

Το βίντεο – αφήγηση: