Κατηγορίες
Οικονομία Χωρίς κατηγορία

Συνωστισμός καλεσμένων με αρκετή δόση γέλιου (ας είναι καλά ο Κώνστας)

anigiftvp280114Όλα τα λεφτά ήταν ο Κώνστας, που προσπαθούσε να πείσει άπαντες για τα καλά Μνημόνια

Συνωστισμός από καλεσμένους στη χθεσινή εκπομπή του Χατζηνικολάου – από όλα είχε ο μπαξές: από Κατσανέβα μέχρι Ξαφά και από Βαρουφάκη μέχρι …Κώνστα. Ένας τέλειος αχταρμάς, ώστε να μην μπορέσει ο θεατής να βγάζει άκρη, λόγω της πληθώρας των ανθρώπων που έπρεπε να μιλήσουν (συν το κοινό).

Αυτά που έμειναν είναι η σιγουριά του Βαρουφάκη πως θα έρθει ένα ακόμη Μνημόνιο (“προφανώς θα υπάρξει”, είπε), η στροφή όλων στο θέμα της πλήρους διαγραφής του χρέους, η μάχη υπερ της δραχμής (για την οποία όμως έντεχνα δεν είπαν κάτι επακριβώς, ώστε να γίνουν κατανοητά τα υπέρ και τα κατά μιας στροφής σε εθνικό νόμισμα – που είναι και η μοναδική λύση στο χάλι που είμαστε), ……οι διάφορες προτάσεις ώστε να πάμε σε κούρεμα χρέους με διάφορους τρόπους χωρίς να προκληθούν όσοι το αποδεχθούν (εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, για όσους νομίζουν πως πρέπει να πληρωθεί το εθνικό χρέος, το “κούρεμα” μέσα από ειδικά ομόλογα που θα έχουν μέσα τους ρήτρα ανάπτυξης).

Ενδιαφέρουσα η παρέμβαση Δελαστίκ, που είπε ότι το 1993 το δημόσιο χρέος ήταν στο 111% του ΑΕΠ και πως επί 17 χρόνια το δημόσιο χρέος της χώρας ΔΕΝ αυξήθηκε παρά μόνο κατά 2%. Η Ελλάδα ξεκίνησε να βλέπει την αύξηση του χρέους της επί του ΑΕΠ της με το που μπήκε στα Μνημόνια. “Διαλύθηκε η οικονομία της χώρας” μόλις μπήκαμε στο Μνημόνια είπε ο Δελαστίκ και ανέφερε πως αν κουρεύονταν το χρέος κατά 50% μόλις μπήκαμε στο Μνημόνιο τότε πράγματι θα ήταν κούρεμα. Ενώ όταν έγινε το κούρεμα το χρέος αυξήθηκε.