Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέθανε ασθενής απλά επειδή ήταν ανασφάλιστος

mitropolitikoiatreioellinikouΙστορία του μέλλοντός μας αυτή που καταγγέλεται από το Μητροπολιτικό Ιατρείο του Ελληνικού. – Το συγκεκριμένο Ιατρείο έστειλε χθες νέο κατάλογο με ασθενείς σε κίνδυνο (στο τέλος της ανάρτησης)

Όπως καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Ιατρείο του Ελληνικού ένας 66χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, αναζητώντας νοσοκομείο για να τον δεχτεί, πράγμα που δεν συνέβη γιατί ήταν ανασφάλιστος.

Στην ανακοίνωσή του Ιατρείου αναφέρει μεταξύ άλλων: “Τα δυσάρεστα νέα μας πρόλαβαν δυστυχώς. Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι ο ένας από τους δέκα ασθενείς, των οποίων την κατάσταση δημοσιοποιήσαμε από τις 09 Δεκέμβρη 2013 και παλεύαμε να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε δημόσιο νοσοκομείο, έχασε την μάχη για την ζωή.
Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά.
Έτσι στις 09 Δεκέμβρη 2013 κάνουμε την πρώτη μας έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και επειδή δεν είχαμε απάντηση επανερχόμαστε εκ νέου στις 20 Δεκέμβρη 2013 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013. Άλλο ένα σπίτι ανασφάλιστου συμπολίτη μας έκλεισε. Άλλος ένας πολίτης δολοφονήθηκε από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών”.

listmiatr
“Μετά από αυτή την εξέλιξη την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας με επείγουσες καταστάσεις, που στείλαμε χθες βράδυ στο Υπουργείο, καταλαμβάνει άλλος ασθενής. Ας ελπίσουμε αυτοί να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης” αναφέρεται στην ανακοίνωση.