Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Να ήτανε μόνο η βίλα (κι αυτή, αν ήταν πάλι…)

agrotΨάχνονται λέει για το αν ο Λιάπης πήρε λεφτά για να κάνει βίλα αντί ξενώνα. Γιατί; Γιατί το πάνε μακριά και δεν κοιτούν κάτι σχετικό; (αφού κόπτονται να μπουν ξανά οι νέοι – που ‘χουν χτυπήσει 60% ανεργία – στην παραγωγική διαδικασία ή/και να τους κάνουν να φύγουν από τις πόλεις).

Τον αγροτουρισμό! Σε συγκεκριμένη χώρα της ΕΕ (με βάση αυτά που πολύ καλά γνωρίζουμε γι αυτήν) το χρήμα που έπεσε για το θέμα ΔΕΝ το λάμβαναν με τη σέσουλα για δημιουργία αγροτουριστικών μονάδων εταιρίες απίθανων τύπων που ΔΕΝ είχαν ως κύρια δραστηριότητά τους την γεωργία. Εντάξει, εδώ δεν έχουμε τις φάρμες ή τα αγροκτήματα που υπάρχουν π.χ. στην Ιταλία ή στη Γαλλία, όμως μόνον εδώ “αγρότες”-εταιρίες με αγροτεμάχια μόνο στο Κολωνάκι ή στην Αριστοτέλους πήραν λεφτά. Ελάχιστα πήγαν εκεί που έπρεπε.

Στο εξωτερικό  το χρήμα πήγαινε είτε σε 100% αγρότες, είτε σε εταιρίες με 100% αγροτική δραστηριότητα και τίποτε άλλο, είτε σε όσους δεν ήταν αγρότες αλλά αποφάσιζαν να επιστρέψουν στις περιοχές τους, να ασχοληθούν με τη γη (και τους έδιναν τη δυνατότητα ενίσχυσης του εισοδήματος μέσω και του αγροτουρισμού) και να δημιουργήσουν μονάδες “ήπιας” τουριστικής δραστηριότητας.

Όλα στραβά, τι να λέμε τώρα. Αγροτουρισμός και ιστορίες. Άφου όλα πέσανε στο βωμό της κονόμας…