Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΗΠΑ: “κατέβασε” σε άλλο αεροδρόμιο το αεροπλάνο

prosglathosΈχουμε ακούσει “πήρα λάθος δρόμο”, “δεν έστριψα στο σωστό στενό” και άλλα τέτοια. Αλλά το “έχουμε προσγειωθεί σε λάθος αεροδρόμιο” το έχουν ακούσει λίγοι.

Αυτοί οι λίγοι ήταν μεταξύ των επιβατών πτήσης 4013 αμερικάνικης εταιρίας που τελικά προσγειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, σε ένα αεροδρόμιο περίπου 11 χλμ μακριά από τον προορισμό. Επιβατικό αεροπλάνο της Southwest Airlines, με προορισμό το αεροδρόμιο Μπράνσον του Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών προσγειώθηκε τελικά στο Taney County, σε ένα αεροδρόμιο που έχει μάλιστα πολύ μικρότερο αεροδιάδρομο. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο – λόγω του μήκους του αεροδιαδρόμου του – δεν δέχεται μεγάλα αεροπλάνα όπως αυτό που ήρθε από το πουθενά, όμως χάρη στην εμπειρία του …απρόσεκτου κυβερνήτη το αεροπλάνο κατάφερε να σταματήσει.

Ανακρίσεις για το θέμα διενεργούνται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, αφού ακόμη επίσημα…… δεν είναι σαφές αν έγινε λάθος ή αν ο πιλότος επέλεξε να κατεβάσει αλλού το αεροπλάνο λόγω κάποιας επείγουσας κατάστασης που αντιμετώπισε ενώ ήταν στον αέρα.