Κατηγορίες
εκλογές

Ευρωσκεπτικισμός, εκλογές και αντιμισθίες όσων εκλεγούν

urnaeurΈχουμε να φάμε πολύ …. ευρωσκεπτικισμό μέχρι τις ευρωεκλογές. Σε αυτό συντείνουν το γενικότερο κλίμα που οφείλεται στις σχέσεις της χώρας με την Επιτροπεία και στις μεθόδους που ακολουθούνται για να επανέλθει οικονομικά η χώρα, τα δημοσκοπικά ευρήματα που φέρνουν τα γνωστά “μεγάλα” κόμματα σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά αλλά και το μεγάλο ποσοστό αυτών που είναι αναποφάσιστοι (και τους οποίους είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να το προσεταιριστούν).

Γιαλαντζί ή όχι θα υπάρξουν τέτοια ψηφοδέλτια (όχι “αντιμνημονιακά”, αυτά θα είναι άλλη ιστορία). Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το …πρακτικό μέρος της υπόθεσης: μέσα στην πενταετή θητεία ένας ευρωβουλευτής θα πάρει ως μισθό/αποζημίωση ένα ποσό που ξεπερνά το μύριο. Όσο για σύνταξη; Δείτε τι γράφει το επίσημο site της ΕΕ για το ύψος της σύνταξης και την ηλικία:

Pensions

Under the statute, former Members will be entitled to an old-age pension from the age of 63. The pension will be 3.5% of the salary for each full year’s exercise of a mandate but not more than 70% in total. The cost of these pensions will be met from the European Parliament budget.