Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εμφάνιση Σαμαρά στο Ευρωκοινοβούλιο – σκληρή κριτική από ξένους ευρωβουλευτές

sameurparl“Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε, και τώρα μπαίνει στον δρόμο της ανάκαμψης και αλλάζει ριζικά” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ αναφέρθηκε και στα λάθη που έγιναν από την πλευρά των δανειστών.
Πρόσθεσε ότι “αποτυχία δεν είναι να πέφτεις κάτω, αποτυχία είναι να μη σηκώνεσαι” και πως “η Ελλάδα δοκιμάστηκε όσο δεν έχει δοκιμαστεί οποιοδήποτε μέλος της Ε.Ε.” και λόγω συνεχιζόμενων από παλιά δικών της λαθών, αλλά και λόγω λαθών που έγιναν από την πλευρά των δανειστών στο πρώτο πρόγραμμα όπως “το σφάλμα του πολλαπλασιαστή που εκτιμούσε την ύφεση”.
“Τιμήσαμε την υπογραφή μας” με “αφάνταστες θυσίες”, “σταθήκαμε στα πόδια μας”, αλλά “έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε” είπε μεταξύ άλλων ο Αντ. Σαμαράς.
Ευχήθηκε πάντως να μην περάσει άλλη χώρα αυτά που περνάμε εμείς τα τελευταία τρία χρόνια.

Η σημερινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο συνεχίζεται με τοποθετήσεις ευρωβουλευτών που πολλές φορές είναι ιδιαίτερα σκληρές – από αυτούς που έως τώρα μίλησαν ξεχωρίζει αυτή του ηγέτη του UKIP Nigel Farage. Ο Άγγλος πολιτικός ο οποίος ηγείται της ομάδας των ευρωσκεπτικιστών EFD (και είναι γνωστός εδώ και χρόνια για τη θέση του έναντι όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα και αλλού στον ευρωπαϊκό “νότο”) επέπληξε έντονα τον πρωθυπουργό και ήταν ιδιαίτερα δηκτικός σε αυτά που είπε: “δεν είστε επικεφαλής στην Ελλάδα, η Τρόικα είναι. Το κόμμα σας ονομάζεται “Νέα Δημοκρατία”, όμως νομίζω πως θα πρέπει να το ονομάσετε “Μη Δημοκρατία”, επειδή οι Έλληνες είναι τώρα υπό ξένο έλεγχο” είπε μεταξύ άλλων ο Άγγλος ευρωβουλευτής.

Επίσης ο Martin Callanan που μίλησε για λογαριασμό των Συντηρητικών είπε πως έγινε αναφορά στο ότι ήταν καιρός να γευτούμε τους καρπούς της Ένωσης. “Λοιπόν (είπε ο Callanan) τα εκατομμύρια των ανέργων στην Ελλάδα ίσως σκεφτούν πως αυτοί οι καρποί είναι ξινοί”.

με πληροφορίες από “Το Ποντίκι web” και το live του BBC