Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δηλώσεις μετά το παιχνίδι του Φιλίππου Βέροιας με τον ΟΦΗ

filippos_ofi_2014_sinentefxib-1Μετά τον αγώνα ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΟΦΗ με σκορ 80-82 οι προπονητές Τακιανός Φώτης, Δημήτρης Γκίμας καθώς και ο Απόλλωνας Δεληγιώργης στους δημοσιογράφους. Αναλυτικά τα όσα είπαν :

Τακιανός Φώτης: «Ήταν ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το περιμέναμε, δηλαδή με τις δύο ομάδες να έχουν υψηλή απαίτηση για να πάρουν την νίκη, ένα πραγματικό, με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. Η εξέλιξη του παιχνιδιού και το πάθος που έδειξαν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο το επιβεβαιώνει αυτό. Για εμάς είναι μια νίκη που έρχεται μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, είναι στο κλείσιμο του πρώτου γύρου και μπορούμε να πούμε ότι συνεχίζουμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Ρεφάρουμε κατά κάποιο τρόπο την άδικη ήττα που κάναμε την προηγούμενη αγωνιστική και βλέπουμε με αισιοδοξία την έναρξη του δεύτερου γύρου, ο οποίος ξεκινάει δύσκολα για την ομάδα μας καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, στις δυο πρώτες αγωνιστικές, τους δυο πρωτοπόρους, ΑΕΚ και Ψυχικό. Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε και πάλι τάσεις αυτοκαταστροφής όταν μπορούσαμε να διαχειριστούμε σε συγκεκριμένες φάσεις το σκορ, για ακόμη φορά λειτουργεί η απειρία και κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα παιχνίδι. Η κυριαρχία μας, που ξεκίνησε από το πρώτο δεκάλεπτο, ο Φίλιππος κατάφερε να την σταματήσει στο τρίτο δεκάλεπτο μπλοκάροντας μας σε άμυνα και επίθεση και έδειξε ότι ελέγχει τον ρυθμό. Η επιτυχία της ομάδας ήταν ότι μπόρεσε και γύρισε το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο όπως τεράστια σημασία έχει ότι βρήκαμε δυνάμεις στην παράταση και πήραμε το παιχνίδι, εάν αναλογιστούμε την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόμασταν από την ήττα με τον Ηρακλή συν του ότι έχουμε το παιχνίδι στα χέρια μας και πάμε να το χάσουμε ξανά. Κλείνοντας θέλω να αφιερώσω την νίκη αυτή, κάτι που δεν κάνω συχνά, στον Απόλλωνα Δεληγιώργη και θα πρέπει να ξέρει ότι έτσι γαλουχούνται οι παίκτες μέσα από τις δυσκολίες, μέσα από την ήττα. Δεν έχει σημασία να θα πέσεις αλλά να βρεις την δύναμη να σηκωθείς. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, τον Φίλιππο για την άψογη φιλοξενία, υπέροχοι άνθρωποι που μας συνδέουν πολλά. Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους.»

Δημήτρης Γκίμας : «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΦΗ για την νίκη και θα συμφωνήσω με όλα όσα είπε ο κος Τακιανός. Ήταν όντως ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε, κλειστό και ανταγωνιστικό και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίσαμε τον ΟΦΗ ξέροντας ότι έρχεται με τέσσερις συνεχόμενες ήττες αλλά ούτε ξεγελαστήκαμε από την καλή μας εμφάνιση στον αγώνα με την ΑΕΚ. Όπως έχω ξαναπεί το πρωτάθλημα είναι τέτοιο που μπορείς να κερδίσεις οποιονδήποτε και να χάσεις από οποιονδήποτε. Είχαμε ένα πολύ κακό, νοθρό πρώτο ημίχρονο όπου δεν μπορέσαμε να έχουμε το έλεγχο του παιχνιδιού, ένα ημίχρονο χωρίς ενέργεια. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο, στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σε ορισμένες φάσεις όμως που είχαμε το πάνω χέρι στο σκορ ίσως οι επιλογές να ήταν διαφορετικές Έχουμε βέβαια μια απορία για το τρίποντο που σημείωσε ο ΟΦΗ και έκανε το 59-62 εάν ήταν εμπρόθεσμο ή όχι. Πρέπει να διαχειριστούμε την ήττα με ηρεμία. Δυστυχώς έχουμε κάνει 5 συνεχόμενες ήττες, την επόμενη βδομάδα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με το Παγκράτι. Πρέπει η ψυχολογία μας να αλλάξει να κάνουμε μια νίκη γρήγορα. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ και εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Απόλλωνας Δεληγιώργης: «Συγχαρητήρια στον Φίλιππο Βέροιας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με πάθος και δύναμη και από τις δύο ομάδες. Από την πλευρά μας δουλέψαμε πολύ για το σημερινό παιχνίδι και στο μυαλό μας είχαμε μόνο την νίκη καθώς στο προηγούμενο παιχνίδι χάσαμε με πολύ άσχημο τρόπο. Η νίκη αυτή μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια και από την ερχόμενη βδομάδα θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ»