Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δεν λέει τίποτε για ευθύνες ο Σημίτης σχετικά με το ευρώ

simiteuroστα τμήματα του άρθρου του που διαβάσαμε.

Με μια ακόμη έκθεση ιδεών εμφανίζεται στο προσκήνιο ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης.

Σε άρθρο του στο “Βήμα” ο Σημίτης – που ενέπλεξε τη χώρα και τα 11 εκατομμύρια Έλληνες σε μια περιπέτεια που τέλος δεν έχει (ή αν έχει θα είναι επώδυνο), υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό αποτελεί κίνδυνο για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Επισημαίνει ότι ο τρόπος χρηματοδότησης της χώρας πραγματοποιήθηκε με τρόπο που προκάλεσε την οικονομική κατάρρευση, δίνει συμβουλές για την περαιτέρω πορεία της Ελλάδας αλλά για την ταμπακιέρα, δηλαδή για ευθύνες που η Ελλάδα μπήκε σε ένα νόμισμα το οποίο ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων της ΕΕ (και συγκεκριμένα της Γερμανίας) δεν λέει κουβέντα.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο και για πιθανές Ιφιγένειες. Όπως αναφέρει, “… Το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιασθεί για να επανέλθει “ούριος άνεμος” στην ευρωζώνη, παραμένει πιθανό. Ιδίως γιατί το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να περιορισθεί το 2020 στο 124% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος”.

Θα δούμε όλο το άρθρο αύριο και επανερχόμαστε – γιατί η κατάρρευση δεν έρχεται μόνο με κακή διαχείριση. Της διαχείρισης προηγείται πάντοτε ο σχεδιασμός (που έγινε επί εποχής του) και ήταν κάκιστος, για μια χώρα που στην ουσία έχει οδηγηθεί εδώ και πολλά χρόνια να μην παράγει τίποτε και που την εποχή Σημίτη τα έχωνε (από τη Γαύδο μέχρι το Ορμένιο Έβρου και από τη Στρογγύλη μέχρι τους Οθωνούς) μόνο στο Χρηματιστήριο…