Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έρχεται το ηλεκτρονικό παράβολο

laptopypoikΜια προσπάθεια να μειωθούν οι ουρές στις εφορίες αλλά και να μεταφερθούν περίπου 200 εφοριακοί (οι οποίοι σήμερα απασχολούνται με την έκδοση κάθε είδους παραβόλων) σε άλλα τμήματα του ΥΠΟΙΚ αποτελεί η ενεργοποίηση της υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών “e-παράβολο”.

Η υπηρεσία, που αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά στα τέλη Ιανουαρίου, θα αντικαταστήσει άπειρα χαρτάκια, χαρτιά, παράβολα, χαρτόσημα (περίπου 1.800, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει έως τώρα γνωστές).

Ο φορολογούμενος θα μπορεί από τον υπολογιστή ή το “έξυπνο” τηλέφωνο που διαθέτει να επιλέγει τον τύπο του παραβόλου που του χρειάζεται …

….(γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα) και θα λαμβάνει στο e-mail του έναν κωδικό με τη χρήση του οποίου θα μπορεί να πληρώνει στα γκισέ των τραπεζών, στα ΕΛΤΑ ή ακόμα και εξ’ αποστάσεως με τη χρεωστική ή πιστωτική του κάρτα.

Περί τα μέσα του 2013 το σύστημα λειτούργησε πιλοτικά για τρία παράβολα του Υπουργείου Μεταφορών, για το χαρτόσημο άδειας οδηγού, τα παράβολα αδειών οδήγησης και την κάρτα ψηφιακού ταχογράφου.