Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών σε καταστήματα στον Κοπανό & στην Μαρίνα

polizia2Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας δύο διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στον Κοπανό και την Μαρίνα Ημαθίας.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων ταυτοποιήθηκαν ως οι, κατά περίπτωση, δράστες των κλοπών πέντε ημεδαποί ηλικίας από 21, 24, 24, 26 έως 52 ετών, καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 36 ετών.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 47 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω έξι άτομα, τα οποία ενώθηκαν και σύστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά:

  • νυχτερινές ώρες της 07/08.05.2013 αφού διέρρηξαν κατάστημα ειδών υγιεινής 52χρονου ημεδαπού στον Κοπανό Ημαθίας αφαίρεσαν από αυτό διάφορα εργαλεία, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας (50.000) Ευρώ τα οποία φόρτωσαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο επίσης του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο απογευματινές ώρες της 08.05.2013 σε αγροτική περιοχή στην Χαρίεσσα Ημαθίας.

  • νυχτερινές ώρες της 13/14.05.2013 αφού διέρρηξαν αποθήκη πολυκαταστήματος 61χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από αυτό μεγάλο αριθμό χαλκοσωλήνων και εξαρτημάτων αυτών, ορειχάλκινων εξαρτημάτων και βρυσών συνολικής αξίας (242.000) Ευρώ τα οποία φόρτωσαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο επίσης του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μεσημβρινές ώρες της 14.05.2014 στην περιοχή Ν. Νικομήδειας Ημαθίας.

Στη συνέχεια, διέθεσαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στην μάντρα παλαιών σιδήρων του 47χρονου σε περιοχή της Ημαθίας.

Γίνεται μνεία ότι πέντε από τους προαναφερόμενους είχαν ταυτοποιηθεί ως οι, κατά περίπτωση, δράστες επιπλέον κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, ενώ είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 47χρονου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. (Σχετικά τα από 23.12.2013 και 11.01.2014 Δελτία Τύπου)

Επιπλέον γίνεται μνεία, ότι ο 36χρονος υπήκοος Αλβανίας είχε συνελήφθη την 24.12.2013 διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών. (Σχετικό το από 25.12.2013 Δελτίο Τύπου)

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες ομοειδείς εγκληματικές πράξεις.