Κατηγορίες
πολιτική

Γκυρίνης: “Ώρες ευθύνης … απαιτείται δημοτική συνεννόηση”

gyrinis pan 4Από το γραφείου τύπου του υποψηφίου δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“ώρες ευθύνης”

Είναι φανερό πως ο δήμος Αλεξάνδρειας στην πρώτη εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έχει παρουσιάσει μια σοβαρή υστέρηση.

Και αυτό γιατί όταν άλλες περιοχές επιτάχυναν, ο δήμος μας ήταν προσκολλημένος σε πολιτική και θεσμική στασιμότητα, αφού αυτοί που διοικούσαν είναι οι ίδιοι που μετακινούμενοι από συνδυασμό σε συνδυασμό και από προστάτη σε προστάτη μετά την αναρρίχηση στην εξουσία δεν αποτελούσαν εγγύηση για το μέλλον αλλά μια επανάληψη της αποτυχίας τους.

Όταν μια περιοχή στερείται σχεδίου τότε δεν μπορεί να κάνει κανένα βήμα μπροστά, πόσο μάλλον να επιταχύνει.

Υποβαθμίζεται αντί να αναβαθμίζεται.

Σήμερα, όμως, όλοι ζητούν επίμονα να αποδείξουμε ότι σοβαρευτήκαμε.

Η κρίση, μας έκανε σοφότερους, ώστε όλοι να στρέξουμε αφήνοντας πίσω ένα παρελθόν φανατικού κομματισμού και να προστρέξουμε στην ιδέα πως η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν μπορεί να είναι κάτι που χωρίζει αλλά αυτό που ενώνει, δεν μπορεί να είναι ούτε φιλοκυβερνητική ούτε αντικυβερνητική, οφείλει να είναι διεκδικητική, δεν πρέπει να επαιτεί αλλά να απαιτεί, και φωνή να υψώνει, και να διαμαρτύρεται, και όχι να λέει.

Σήμερα δηλαδή απαιτείται δημοτική συνεννόηση και συνεργασία κόντρα σε άλλες επιλογές.

Είναι το μήνυμα των καιρών, γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Οι σκληροπυρηνικές επιλογές και οι άνθρωποι των μηχανισμών έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Σήμερα που είναι φανερό πως τα κριτήρια για να ζυγίσεις την αλήθεια είναι αναμφίβολα ο σεβασμός είναι ο σεβασμός το μόνο συναίσθημα που δεν μεταμφιέζει τη δύναμη σε δικαίωμα και την αδυναμία σε καθήκον.

Όμως, στο δήμο Αλεξάνδρειας ο δήμαρχος και η πλειοψηφία δεν αποτέλεσαν τους βασικούς εκφραστές των συμφερόντων όλων των πολιτών καθώς δεν κατάλαβαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι για να μοιράζουν τα έργα οι δημοτικοί εργολάβοι και οι συγγενείς, ούτε κάποιοι να καταπατούν του νόμους με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του προστίμου που επέβαλαν τα ΣΔΟΕ για την παρακράτηση του ΦΠΑ από τις αμμοληψίες του πρώην δήμου ΜΕΛΙΚΗΣ, που μια φορά κατά το δήμαρχο το χρωστούν οι εργολάβοι και την άλλη η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Φυσικών Πόρων, με αποτέλεσμα οι δημότες να φορτωθούν βάρη επειδή κάποιοι – αλήθεια ποιοι-το έκαναν αυτό.

Απέναντι σ’ αυτά εμείς είμαστε εδώ.

Είμαστε μπροστά από το γκρίζο που έφτιαξε ο απερχόμενος δήμαρχος και η παρέα του, για να αντιπαραθέσουμε μια άλλη αντίληψη για τη λειτουργία του δήμου.

Είμαστε παρόντες γιατί πιστεύουμε πως τίθενται αντιμέτωπες πολιτικές λογικές, που η μια, η παλιά, θέλει υπηρέτη και παρατρεχάμενο την τοπική αυτοδιοίκηση και η άλλη η νέα που την θέλει μοχλό εξέλιξης της κοινωνίας.

Από το γραφείο τύπου

Του υποψήφιου δημάρχου

Παναγιώτη Γκυρίνη