Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δεκτή από τον Στουρνάρα η τροπολογία για το θέμα των συνταξιούχων των Κλωστηρίων Ναούσης

vouliΈγινε δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα (και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τους πλειστηριασμούς) η  τροπολογία για το θέμα των συνταξιούχων των Κλωστηρίων Ναούσης που είχε προταθεί-κατατεθεί στις αρχές του μήνα από βουλευτές. Έτσι, κατά πώς φαίνεται θα λήξει με θετικό τρόπο το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τη συνταξιοδότηση 57 απολυμένων ατόμων των Κλωστηρίων Νάουσας.

Παραθέτουμε τα δυο δελτία τύπου για το συγκεκριμένο θέμα, που έχουμε λάβει από τους βουλευτές Ημαθίας (ΝΔ) Απ. Βεσυρόπουλο και Λ. Τσαβδαρίδη.

tsavdaridisvouli

Παρέμβαση Τσαβδαρίδη σε Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την επίλυση των συνταξιοδοτικών θεμάτων των απολυθέντων κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας

Αίσιο τέλος θα έχει το μείζον ζήτημα της συνταξιοδότησης των 57 απολυμένων των Κλωστηρίων Ναούσης μετά την αποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα της σχετικής για το φλέγον αυτό ζήτημα τροπολογίας που κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με συναδέλφους του σήμερα 21 Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα της συνταξιοδότησης των απολυθέντων Κλωστοϋφαντουργών ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί μετά τις αρχές του Νέου έτους, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης μαζί με τον Βουλευτή Πρέβεζας κ. Δημήτριο Τσουμάνη μετά την κατάθεση σήμερα της σχετικής τροπολογίας, είχαν επικοινωνία με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να δώσει το πράσινο φως στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα για την ένταξη της στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε άμεσα την σχετική εντολή στον κ. Στουρνάρα ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την ψήφιση της, η οποία σε άλλη περίπτωση θα καθυστερούσε αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα, παρατείνοντας την αγωνία των 57 απολυθέντων των κλωστηρίων Ναούσης.

Τόσο ο κ. Τσαβδαρίδης όσο και ο κ. Τσουμάνης σε σχετική τους δήλωση εξέφρασαν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους στον Πρωθυπουργό της χώρας για την δεδομένη ευαισθησία που έδειξε προκειμένου να βρεθεί ουσιαστική λύση στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα. Φαίνεται ότι οι άριστες σχέσεις του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά απέδωσαν καρπούς στην πράξη επιταχύνοντας τις εξελίξεις και υπερπηδώντας τα εμπόδια που μέχρι σήμερα αποτελούσαν ανασταλτικούς παράγοντες για την αίσια έκβαση του θέματος.

vesiropoulos_VOULIΔικαιώνεται πλήρως η προσπάθεια που κατέβαλε το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι 57 πρώην απολυμένοι των κλωστηρίων Νάουσας, σχετικά με τη συνταξιοδότηση τους.

Με τροπολογία που κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του στις 5/12/2013, άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Σήμερα (21/12/13) η τροπολογία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες, με παρέμβαση του Βουλευτή Ημαθίας, είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τους 380 συνταξιούχους, πρώην απολυμένων των Κλωστηρίων Νάουσας, μετά την εγκύκλιο του ΙΚΑ που έθετε ανώτατο όριο στην αναγνώριση του πλασματικού χρόνου και ζητούσε τη διακοπή καταβολής των συντάξεων και την επιστροφή των χρημάτων.

Αναφερόμενος σε αυτή τη θετική εξέλιξη ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η προσπάθεια που ξεκίνησα μαζί με αυτούς τους ανθρώπους από τη Νάουσα, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κατάφωρη αδικία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ρύθμιση αυτή, ήταν αναγκαία, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Η δική μου ικανοποίηση, σε ηθικό επίπεδο, είναι να είμαι χρήσιμος στους πολίτες της Ημαθίας».