Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τουρκία: “παρακολουθούμε από κοντά” λένε οι στρατιωτικοί

kemstratΓράφαμε, με αφορμή την κατάσταση στην Τουρκία, ότι “….Αίνιγμα αποτελεί ο πανταχού παρόν στρατός, ο οποίος δεν έχει ακόμη εκδηλώσει τις προθέσεις του “.

Ο πανταχού παρόν στρατός λοιπόν έβγαλε και ανακοίνωση για την κρίση που έχει ξεσπάσει στη γείτονα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως “..οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να μετάσχουν στις πολιτικές συζητήσεις”. Κρατάει όμως και μια πισινή για το θέμα: “Ταυτόχρονα όμως θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά την ολοκλήρωση των εξελίξεων που σχετίζονται με τη νομική κατάσταση της θεσμικής ταυτότητας των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και των στελεχών του, σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου”.

Οι εξελίξεις αναμένονται ενδιαφέρουσες – και εδώ μπαίνουμε στο παιχνίδι και εμείς οι Έλληνες, αφού είναι γνωστή η “εξαγωγική δραστηριότητα” των Τούρκων όταν έχουν κρίση στο εσωτερικό τους. Στο μεταξύ σύμβουλος του Ερντογάν, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες, ότι…… «κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί αυτούς που έστησαν σκευωρία εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας» (αναφερόμενος στον χότζα Γκιουλέν και τους οπαδούς του, με τους οποίους πλέον ο Ερντογάν έχει ανοιχτό λογαριασμό). Μια κυβερνητική προσπάθεια να πάρει με το μέρος της τους στρατιωτικούς, τους (υποτίθεται) θεματοφύλακες του κεμαλικού κατεστημένου; Πιθανόν!

Αρκεί να θυμηθούμε υποθέσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί στρατιωτικοί, όπως τη Βαριοπούλα ή το Εργκένεκον.