Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τα ψηφίσματα του Δημοτ. Συμβουλίου Αλεξάνδρειας σχετικά με τις επανασυνδέσεις και τα ΠΟΠ

dimotikosymvoulioΔόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Δήμο Αλεξάνδρειας δυο ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα της προηγούμενης Τρίτης σχετικά με τις επανασυνδέσεις ρεύματος σε όσους αδυνατούν να καταβάλλουν την οφειλή τους στη ΔΕΗ και ένα της 4ης Σεπτεμβρίου 2013 σχετικό με την εκχώρηση ονομασιών των Π.Ο.Π. Ελληνικών προϊόντων της φέτας και των ελαιών Καλαμάτας στον Καναδά.

Συγκεκριμένα τα δυο ψηφίσματα αναφέρουν τα εξής:

Ψήφισμα για τις επανασυνδέσεις:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα:

Επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο και πρωταρχικής σημασίας κοινωνικό αγαθό για όλους τους συμπολίτες μας και λαμβάνοντας υπόψη:

1. ότι η ΔΕΗ Α.Ε. δε δύναται να κοινοποιήσει προς τους Δήμους σχετική λίστα με τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω χρέους

2. ότι οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν

Ζητάμε από τη ΔΕΗ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της να αποκαταστήσουν άμεσα την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες οικογενειών του Δήμου Αλεξάνδρειας που αδυνατούν, λόγω οικονομικής κρίσης, να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και μέχρι τη βελτίωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών του Χειμώνα, ήτοι εως το μήνα Απρίλιο

Β. Το ανωτέρω Ψήφισμα να διαβιβαστεί:

1. Στη ΔΕΗ Α.Ε.

2.Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ)

3.Στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

4.Στους Βουλευτές Νομού Ημαθίας

5.Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με δελτίο Τύπου.

Ψήφισμα για τις ονομασίες Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2013, εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο Ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2013 στις 20:00, εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα :

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αλεξάνδρειας:

-Δηλώνει την αντίθεση και τη διαφωνία του στην εκχώρηση ονομασιών των Π.Ο.Π. Ελληνικών προιόντων της φέτας και των ελαιών Καλαμάτας στον Καναδά, όπως περιγράφεται στο κείμενο της επικείμενης συμφωνίας Ε.Ε.-Καναδά για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.

-Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο περιεχόμενο, διότι είναι εθνικά επιζήμιο και επί του θέματος δεν έχει γίνει ουδέποτε μέχρι σήμερα από την έναρξη των διαπραγματεύσεων καμιά επίσημη ενημέρωση των βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο

-Καλεί την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να μην επικυρώσουν το τελικό αυτό κείμενο στο επικείμενο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. καθώς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο αντίστοιχο συμβούλιο των αρχηγών, εάν δεν αλλάξουν οι διατάξεις που φέρουν καίριο πλήγμα στα συμφέροντα της χώρας.

Β. Το ανωτέρω Ψήφισμα να διαβιβαστεί:

1. Στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

2. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

3. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

4.Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ)

5.Στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

6.Στους Βουλευτές Νομού Ημαθίας

7.Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με δελτίο Τύπου.