Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πλειστηριασμοί ακινήτων: αν θέλουν βρίσκεται λύση. Μπορούν; Θέλουν;

astamartelloΣτην Ισπανία (που και εκεί οι τράπεζες έδιναν αβέρτα δάνεια και η φούσκα έσκασε) γίνεται 1 κατάσχεση σπιτιού κάθε 15 λεπτά!!!

Την ώρα που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν (γιατί η προστασία από τον νόμο για τους πλειστηριασμούς λήγει στις 31/12), οι δικοί μας έχουν αρχίσει τις λεκτικές ακροβασίες και τις δηλώσεις κάθε τύπου περί “κλιμάκων”, “ειδικών κατηγοριών” κλπ. Από την άλλη, οι επισκέψεις – με σκοπό την πίεση – της Επιτροπείας δεν είναι καθόλου τυχαίες, αφού παραθυράκια (στις δηλώσεις, μέχρι στιγμής) υπάρχουν ήδη.

Ας αφήσουν τα χαζά γιατί τρόπος υπάρχει. Ο πανικός και η βιασύνες είναι κακοί συμβουλάτορες. Αρχικά μπορούν να “κερδίσουν” χρόνο, δίνοντας μια παράταση στο νόμο. Επίσης, στη συνέχεια, μπορούν αν φυσικά το θέλουν….… να βρουν ποιοι και πόσοι είναι αυτοί που δεν πληρώνουν ενώ έχουν και δεύτερη και τρίτη κατοικία (κρυπτόμενοι πίσω από το νόμο) και ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά ΔΕΝ έχουν φράγκο και έχουν εγκλωβιστεί σε μια κατάσταση που τους έχει αφήσει ένα δάνειο με τεράστια δόση και μια κατάσταση ανεργίας που δεν τους επιτρέπει όχι τη δόση, αλλά ούτε τα αναγκαία να πληρώσουν.

Οφείλουν, αν θέλουν να βρεθεί βιώσιμη λύση – χωρίς να “τραβήξουν τα κομμάτια” των τραπεζών (που λειτουργούν σήμερα χάρη στα λεφτά των μνημονίων που πληρώνει ο κόσμος) και των κάθε είδους εισπρακτικών κορακιών – να καθίσουν ΣΟΒΑΡΑ να δουν τι μπορεί να γίνει. Για να σωθούν σπίτια, οικογένειες, ζωές, η κοινωνία η ίδια.