Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξεκινά το σύστημα ελέγχου των τραπ. λογαριασμών και δανείων και το ηλεκτρονικό κατασχετήριο

ιντρανετΑλλάζει από την επόμενη Πέμπτη το σύστημα ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων από τις Αρχές. Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας του Συστήματος Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Τραπεζικών Πληρωμών με το οποίο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μπορεί να έχει άμεση εικόνα με τους λογαριασμούς των ελεγχόμενων στις τράπεζες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με βάση το συγκεκριμένο σύστημα, ελεγκτές από τις Δ.Ο.Υ, το ΣΔΟΕ και την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες, θα έχουν πλήρη εικόνα εντός 24 ωρών από την αποστολή του αιτήματος στις τράπεζες για τους λογαριασμούς καταθέσεων και τα δάνεια του ελεγχόμενου.
Παράλληλα, με άλλη απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενεργοποιείται…… η διαδικασία του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου για χρέη προς το δημόσιο. Βάσει της διαδικασίας αυτής, οι τράπεζες υποχρεούνται εντός 10 ημερών από την ημέρα που θα λάβουν το αίτημα των φορολογικών αρχών να ελέγξουν τους λογαριασμούς του ελεγχόμενου και να προχωρήσουν σε κατάσχεση, με βάση τα ποσά των χρεών του.