Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μέχρι 60% αυξήσεις στα διόδια (και έχει ο Θεός…)

ethniki odos3Με την κατακόρυφη άνοδο (έως και 60%) του κόστους διέλευσης αλλά και την κατακόρυφη άνοδο του αριθμού των σταθμών διοδίων συνεχίζεται η ιστορία της παραχώρησης εθνικού πλούτου σε ιδιώτες.

Ενεργοποιώντας ρήτρες και υπογεγραμμένες συμφωνίες με το κράτος, οι ιδιώτες στους οποίους έχουν παραχωρηθεί οι δρόμοι αυξάνουν έως και 60% το κόστος διέλευσης από τα διόδια της χώρας. Επίσης γεμίζουν όλη την Ελλάδα με νέους σταθμούς διοδίων.
Με τις νέες τιμές το ταξίδι Αθήνα-Λαμία μετ’ επιστροφής θα φτάσει τα 26 ευρώ. Μέχρι την Θεσσαλονίκη υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 55 ευρώ. Φυσικά, κάποιοι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι (και μέσω αυτού και τις παραχωρήσεις γενικότερα) λέγοντας ανοησίες…… περί στροφής των ταξιδιωτών στο σιδηρόδρομο (οοοοόταν θα ξεκινήσει σε λίγα χρόνια ο γρήγορος σιδηρόδρομος που θα κάνει το δρομολόγιο Αθήνα – Σαλονίκη σε 2,5 ώρες θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και θα αναγκάσει τους εργολάβους να ρίξουν τις τιμές, λένε).

Επίσης να σημειωθεί ένα ακόμη πράγμα: ίσως είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο η οποία έχει δρόμους που έχουν διόδια τα οποία χρηματοδοτούν έργα που ΘΑ γίνουν (δηλαδή πληρώνουμε προκαταβολικά κάτι που δεν έχουμε!) και που δεν κάνουν αποσβέσεις έργων που προσφέρονται προς χρήση.