Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κρίση στην Ουκρανία – “παρέμβαση” της ΕΕ για λύση

ukrainegppΜια κρίση χωρίς προηγούμενο – που πολλοί λένε πως υποδαυλίζεται από χώρες της ΕΕ, φωτογραφίζοντας μάλιστα και κάποια συγκεκριμένη – ζει η Ουκρανία. Κρίση πολιτική αλλά και κοινωνική πλέον, αφού τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τους διαδρόμους και από τις αίθουσες των πολιτικών συμβουλίων και του κοινοβουλίου και έχουν μεταφερθεί στους δρόμους.

Αφορμή ήταν η υπαναχώρηση του Κιέβου στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έφερε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους, συγκρούσεις με την αστυνομία, και την αόρατη (όπως όλοι οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι …αξιωματούχοι της ΕΕ) επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον στο Κίεβο, για να “παρέμβει” και να λυθεί το πρόβλημα.

Πιθανή οριστική υπαναχώρηση θα σημάνει την παραμονή της Ουκρανίας στη ρωσική ζώνη επιρροής, γεγονός που δεν το θέλει κανείς μεταξύ των μεγάλων της ΕΕ, αφού εκτός από μεγάλοι είναι και ενεργειακά γυμνοί – και η Ουκρανία στη μέση της διαδρομής από τις ρώσικες στέπες, που είναι γεμάτες αέριο, μέχρι τις χώρες της δυτικής Ευρώπης.