Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γιοβανόπουλος για το “όχι” στην αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.: “Ο νομικός μας πολιτισμός λάμπει πάνω από πολιτικά μασκαριλίκια”

giovanopoulos_vouliΤην εξήγησή του για το “όχι” που ψήφισε στην αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής έδωσε ο βουλευτής Ημαθίας (ΑΝ.ΕΛΛ.) Κώστας Γιοβανόπουλος.

Ο βουλευτής αναφέρει τα ακόλουθα:

“Νυχτώνει γοργά. Κλήθηκε η Βουλή ν’ αποφασίσει την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Ούτε φασίστας είμαι, ούτε ελέφαντας, ούτε νεοναζί. Δεν δίστασα στιγμή να ψηφίσω ΟΧΙ.

Αν η Χ.Α. είναι τρομοκρατική οργάνωση, να το αποφασίσουν τα αρμόδια δικαστικά όργανα που της έδωσαν άδεια λειτουργίας. Αν είχε εκδοθεί έστω και μία καταδικαστική δικαστική απόφαση κατά της Χ.Α. τα νομικά δεδομένα θα παρείχαν στοιχειώδη ασφάλεια δικαίου. Αν οι τρεις έγκλειστοι αποδειχθούν τρομοκράτες, πώς θα ψηφίσω εγώ από σήμερα πως όλοι οι ψηφοφόροι τους είναι το ίδιο; Αφού απαιτείται αμετάκλητη δικαστική απόφαση για να πάρουν τα χρήματά τους, ανάλογο όρο όφειλαν να προβλέψουν και στην αναστολή χρηματόδοτησής τους.

Ο νομικός μας πολιτισμός λάμπει πάνω από πολιτικά μασκαριλίκια. Αντιμάχομαι τους αντιπάλους μου στο επίπεδο των Ιδεών, με πειθώ, με επιχειρήματα. Μισώ τη βία. Και οπωσδήποτε, τη βία κάθε άδικου νόμου”.