Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από την πίσω πόρτα, ξανά στην πολιτική;

euparliamentΑφού στη χώρα του του απαγορεύτηκε να έχει οποιαδήποτε σχέση με την πολιτική και του έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα (αλλά μόνο στην Ιταλία, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο), ο Σίλβιο θεωρητικά θα μπορούσε να “χτυπήσει” ευρωκοινοβούλιο τον Μαϊο μέσω άλλης χώρας της ΕΕ.

Όπως γράφουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φίλοι και συνεργάτες του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού του προτείνουν να πολιτευτεί στις ευρωεκλογές σε άλλη χώρα της ΕΕ και να εκλεγεί ευρωβουλευτής μέσα από την εκλογική διαδικασία που θα διεξαχθεί σε αυτήν.

Πιθανότερη χώρα φαίνεται πως είναι η Βουλγαρία, αφού…… το κόμμα του φίλου του Μπορίσοφ έχει κοντά στο 30% σήμερα ενώ ο νόμος της Βουλγαρίας αναφέρει πως οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν καταδικαστεί από βουλγάρικο δικαστήριο και θα πρέπει να έχουν την υπηκοότητα της χώρας. Και αυτό μπορεί να ξεπεραστεί όμως, αφού με μια απλή απόφαση του Βούλγαρου Προέδρου μπορεί να του αποδοθεί υπηκοότητα της γείτονος (εφόσον κριθεί πως έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα).