Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αναίρεση για την απόφαση για το σκάνδαλο του ΧΑΑ ακούγεται πως θα ασκήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

sofokxrhmaΔεν φαίνεται πως τελειώνει το δικαστικό μέρος της υπόθεσης των 42 που αθωώθηκαν τις προάλλες για το λεγόμενο “σκάνδαλο του ΧΑΑ”.

Και αυτό γιατί – σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη φέρεται να δήλωσε ότι «είναι πρόκληση η απόφαση» προσθέτοντας: «Θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών. Δεν γνωρίζω τα στοιχεία επί των οποίων βασίστηκαν για να εκδώσουν την απόφασή τους και θέλω να τα μελετήσω κι εγώ».

Η εισαγγελέας, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ανέφερε παράλληλα ότι «οι εισαγγελείς οι οποίοι διενήργησαν την κύρια ανάκριση, και με τους οποίους επικοινώνησα, μου ανέφεραν ότι υπήρχαν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία στοιχειοθετούσαν τις κατηγορίες».
Η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε επίσης να της παραδώσουν την απόφαση μόλις αυτή καθαρογραφτεί, καθώς προτίθεται να ασκήσει «αναίρεση υπέρ του νόμου».
Τέλος όπως αναφέρει η εφημερίδα, για να καθαρογραφτεί μια απόφαση απαιτούνται τουλάχιστον έξι μήνες, ενώ ταυτόχρονα, “τρέχει” και ο χρόνος παραγραφής αφού για αδικήματα αυτού του είδους, ο χρόνος παραγραφής είναι στα 15 χρόνια.