Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τις «μετοχές- φούσκες» του 1999

sofokxrhmaΑθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες» στο Χρηματιστήριο εξέδωσε 13 χρόνια μετά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απάτης.
Μετά από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους 42 κατηγορούμενους, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές, εφοπλιστές κ.α που κάθισαν στο εδώλιο με βαριά αδικήματα, όπως αυτά της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Το δικαστήριο με την απόφασή του έκρινε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας και την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της απάτης, διότι δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τελικά επηρέασε την τελική τους τιμή στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών την συγκεκριμένη περίοδο.
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο 13 χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, το 2000 μετά από έρευνα για χειραγώγηση μετοχών το 1999.

Διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια, στο Ποντίκι