Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κατά της απόφασης της ΤτΕ θα στραφεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου

STDODEKΣήμερα πρωί-πρωί γράφαμε ΕΔΩ για ανάκληση της άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας από την Τράπεζα της Ελλάδας. Φαίνεται πως τελικά αυτό το κλείσιμο δεν θα είναι τόσο “εύκολο” όσο φαίνεται, τουλάχιστον στο μέρος που αφορά τη Συνεταιριστική τράπεζα Δωδεκανήσου.

Η Τράπεζα αποφάσισε να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος. «Η τράπεζα δεν έκλεισε για κακοδιαχείριση, δεν έκλεισε για σκάνδαλα, δεν έκλεισε λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά την έκλεισαν επειδή ρύθμισε δάνεια Δωδεκανησίων τα οποία βρισκόταν σε καθυστέρηση λόγω της οικονομικής ύφεσης που ταλανίζει την χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα Δωδεκανήσου, η οποία έκανε γνωστή την απόφαση της να προσφύγει στα δικαστήρια.Η απόφαση για το κλείσιμο της αντιπροσωπευτικότερης, καλύτερα οργανωμένης και της τρίτης σε κεφαλαιοποίηση Ελληνικής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η οποία εξυπηρετούσε 15.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι απαράδεκτη” τονίζει στην ίδια ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας.
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και εκτιμάται ότι θα προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου και στην τοπική οικονομία γενικότερα.