Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

“Wi-Fi” ναι (αλλά και “πρέπει πρώτα να φάει”…)

anoixtowifiΑς το πάρουμε από την αρχή: είμαστε μια χώρα με τεράστια προβλήματα, τα οποία όμως για να τα επιλύσουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε ΚΑΙ τη γενικότερη μεταστροφή της οικονομίας στις νέες τεχνολογίες. Επίσης θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τον ψηφιακό αναλφαβητισμό. Αλλιώς, όσο κι αν προσπαθήσουμε, χαΐρι δεν πρόκειται να δούμε.

Όμως αυτό το wifi τι το ‘θελε ο Αντώνης, και μάλιστα τέτοιες εποχές;

Έχουμε άλλα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία που στενάζει, σπουδαιότερα, όπως το “δεν έχει να φάει”. Το “wi-fi” ας έλθει και λίγο αργότερα.

Για την ιστορία (και σύμφωνα με τη Real News) το πρόγραμμα για το δωρεάν Wi-Fi θα κοστίσει 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα βρεθούν από το πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από αυτά τα χρήματα, τα 5 εκατ. θα λάβει το Δημόσιο και τα 20 εκατ. ευρώ θα πάνε στους Δήμους. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε 120 νοσοκομεία, σε όλα τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα, σε 1.000 δημόσια κτίρια, σε όλα τα λιμάνια της χώρας και σε 250 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Αυτά είναι που θα έρθουν από την ΕΕ.
Παράλληλα η κυβέρνηση διεξάγει συζητήσεις με τις τράπεζες προκειμένου να τοποθετήσουν 5.000 κεραίες Wi-Fi (και αυτά ακόμη δεν είναι γνωστό ποιος θα τα πληρώσει!), ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ως υπουργός Μεταφορών έχει αναλάβει να φέρει το διαδικτυακό σήμα στο Μετρό και στις στάσεις των λεωφορείων.