Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όταν ο Σαρκοζί μιλούσε “γαλλικά” στις συνόδους κορυφής…

psmerkΠαπανδρεϊκοί κύκλοι δεν το επιβεβαιώνουν στα ίσια, αλλά εμμέσως πλην σαφώς λένε πως ό,τι γράφει ο Θαπατέρο είναι πραγματικότητα.

Τα μπινελίκια του αιώνα φαίνεται πως άκουσε ο Παπανδρέου από τον Σαρκοζί το 2011, κατά τη Σύνοδο των G20, τον Νοέμβριο της χρονιά εκείνης, όταν μίλησε για προσφυγή σε δημοψήφισμα (εκείνη η ιστορία, που άλλαξε στο αεροπλάνο της επιστροφής με τον Μπένι, και που τελικά οδήγησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου; Ααααυτή!).

Στο βιβλίο του με τίτλο “El Dilema”, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο διηγείται πώς μετά τη δική του άρνηση να εντάξει τη χώρα του σε μηχανισμό στήριξης, οι ηγέτες πέρασαν τον περισσότερο χρόνο της Συνόδου του G20 ζητώντας από τον Γ. Παπανδρέου (ακόμη και με …”γαλλικά”) να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ελληνικό μνημόνιο.

Όπως γράφει ο Ισπανός, ο Σαρκοζί άρχισε τον ΓΑΠ στο στενό μαρκάρισμα και στα μπινελίκια, τον αποκάλεσε “fucking psyco” (“γ@μημ€νο ψυχοπαθή” σε απλά ελληνικά) ενώ όταν τον είδε πήγε να ανέβει σε καρέκλα και μετά στο τραπέζι (προφανώς για να είναι ψηλά, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γάλλος δεν είναι και πρώτο μπόι !). Την τελευταία στιγμή τον συγκράτησαν οι συνεργάτες του.

“Ο Παπανδρέου είναι μ@λάκ@ς, ένας πραγματικός μ@λάκ@ς”, φέρεται να είχε δηλώσει επίσης εκείνη την ημέρα ο Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Canard Εnchaine.
Όπως έγραψε στο βιβλίο “Ημερολόγιο της κρίσης”, ο τότε υπουργός Οικονομικών τη Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν, η επίθεση στον Παπανδρέου διήρκεσε δύο ώρες χωρίς διακοπή και παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο Γερμανός ομόλογός του Β. Σόιμπλε και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.