Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φυγαδεύτηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών

ypoyrgeio oikonomikonΜετά από δυο περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, ενώ αργότερα, το μεσημέρι, θα ακολουθήσει συνάντηση των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών «φυγαδεύτηκαν» από το υπόγειο του κτιρίου, καθώς έξω από το υπουργείο Οικονομικών παρέμεναν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και καθαρίστριες που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα.
Πρέπει να σημειωθεί πως στις συναντήσεις παρίστανται μόνον…… οι Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Ματίας Μορς (ΕΕ), καθώς ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ δίνει το παρών σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στο μεταξύ, επεισοδιακή ήταν η άφιξη του Πολ Τόμσεν. Ένας πολίτης πέταξε κέρματα στο εκπρόσωπο του ΔΝΤ την ώρα που έφθανε με το αυτοκίνητό του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο άνδρας συνελήφθη και προσήχθη στην Αστυνομία.
Παράλληλα, ομάδα υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης, προσήλθε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν τεθεί.
Στάθηκαν μπροστά από τη γυάλινη πόρτα φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

σχόλιο δικό μας: με την προσωποποίηση του προβλήματος δεν γίνεται τίποτε απολύτως. Ενέργειες όπως μια επίθεση με νομίσματα δεν φέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Στο κάτω-κάτω, αν το δούμε εντελώς ψυχρά το θέμα, οι Τόμσεν και οι κάθε Τόμσεν κάνoυν (πολύ καλά είναι η αλήθεια!) τη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Κι αν φύγει αυτός, θα στείλουν άλλον, κι άλλον, κι άλλον. Αλλού είναι το πρόβλημα, όχι στα πρόσωπα. Στις καταστάσεις είναι, στα λούκια στα οποία μας έβαλαν…