Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τσίπρας σε συνέδριο στο Τέξας: “…η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη”

textsipΚατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε (σε ομιλία του σε διήμερο συνέδριο που πραγματοποιείται από το Lyndon B. Johnson School of Public Affairs, του Πανεπιστημίου του Τέξας) ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Σήμερα, η ευρωζώνη υπάρχει. Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα: διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη”.

Σωστό ή λάθος, τα γεγονότα πάντως δείχνουν σήμερα άλλο πράγμα: το ευρώ – ακόμη και για τη Γερμανία πλέον – είναι πανάκριβο! Και η χώρα μας με τόσο ακριβό νόμισμα δεν πρόκειται να πάει μακριά. Ή θα συνεχίσει να δανείζεται ή θα καταρρεύσει τη στιγμή που όλα θα έχουν πουληθεί και το “νομισματικό οξυγόνο” από το εξωτερικό, που μας έρχεται με τη μορφή “δανείων” θα κοπεί.