Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τέλος στον κοινοβουλευτικό βίο του Σίλβιο

silvioΆδοξα τελείωσε ο εικοσάχρονος κοινοβουλευτικός βίος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού τελικά δεν έγιναν αποδεκτές από το ιταλική Γερουσία μια σειρά από προτάσεις της επανασυσταθείσας Forza Italia (που στην ουσία τους σκοπό είχαν να “κολλήσουν” το ζήτημα της αποπομπής του αρχηγού της από την Γερουσία).

Έτσι ο Καβαλιέρε από χθες το απόγευμα δεν είναι πλέον μέλος του Κοινοβουλίου της χώρας του, μετά την απόφαση της Γερουσίας να τον αποπέμψει από το Σώμα, μετά την οριστική καταδίκη του για φορολογική απάτη.

Το πλήγμα για τον Σίλβιο είναι βαρύτερο αφού λίγες ώρες νωρίτερα η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία, κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2014, εξασφαλίζοντας τις ψήφους…… της Νέας Κεντροδεξιάς (Ncd) του Αντζελίνο Αλφάνο που διαχώρισαν τη θέση τους από τον καβαλιέρε και παρά το γεγονός ότι η αναγεννημένη – αλλά κουτσουρεμένη – Forza Italia πέρασε στην αντιπολίτευση. Τα οικονομικά μέτρα που αναδείχθηκαν σε ψήφο εμπιστοσύνης πέρασαν στη Γερουσία με ψήφους 171 έναντι 135. Ωστόσο, ο λεγόμενος “νόμος σταθερότητας” πρέπει να λάβει τελική έγκριση στο τέλος του χρόνου.