Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στο ίδιο έργο θεατές με την Επιτροπεία (που δεν θέλει να επιστρέψει)

3ikalogΚύριος μοχλός πίεσης των “δανειστών” είναι το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου αλλά και η πληρωμή ομολόγου 1,9 δισ. ευρώ στις αρχές του Ιανουαρίου. Πληροφορίες του capital.gr αναφέρουν πως ίσως χρειαστεί η πληρωμή να γίνει μέσω εσωτερικού δανεισμού.

Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο οι “δανειστές” μας, σε αυτό που μας έχουν συνηθίσει εδώ και 3 χρόνια: δεν επιστρέφουν αν δεν δουν να γίνονται πραγματικότητα αυτά που θέλουν. Στην ουσία ο …καβγάς γίνεται για 3 βασικά πράγματα (αν και υπάρχουν και άλλα):

– για τις απολύσεις/κινητικότητα στον δημόσιο τομέα και κυρίως την απελευθέρωση των απολύσεων,

– για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, χωρίς να υπάρχει όριο που να σχετίζεται με την αξία του ακινήτου ή με το αν αυτό είναι πρώτη κατοικία ή όχι,

– για το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας (που θα φέρει πολλά λεφτά σε όποιον πουλάει ή συντηρεί όπλα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα – που δεν περιστοιχίζεται ούτε από την Ελβετία, ούτε από τη Σουηδία).

Φυσικά παίζουν και άλλα, όπως ….… η μείωση φόρων υπέρ τρίτων ή η μείωση των εργοδοτικών εισφορών ή το γεγονός ότι δεν έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο ορισμένοι υπάλληλοι.

Κύριος μοχλός πίεσης των “δανειστών” είναι το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου αλλά και η πληρωμή ομολόγου 1,9 δισ. ευρώ στις αρχές του Ιανουαρίου. Πληροφορίες του capital.gr αναφέρουν πως ίσως χρειαστεί η πληρωμή να γίνει μέσω εσωτερικού δανεισμού.