Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σαν τους Χαιλάντερ τα ταμεία, στο τέλος θα μείνει μόνον ένα!

higdocΌπως οδεύουμε προς ένα τραπεζικό ίδρυμα (κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει τίποτε να συνενωθεί με κάτι άλλο και θα μείνει μόνον ένα), με τον ίδιο τρόπο η χώρα θα οδεύσει προς ένα ασφαλιστικό ταμείο. Μέχρις εδώ – στο ασφαλιστικό σύστημα, εννοείται – όλα καλά. Γιατί χώρα με 300 ταμεία δεν νοείται!

Το σχέδιο λοιπόν μέσες-άκρες είναι το εξής: να μείνει ένα ταμείο με 3-4 κλάδους (ελ. επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτοί κλπ) οι οποίοι θα τα σκάνε κανονικότατα στο ταμείο αλλά μόνο για τη σύνταξή τους – η οποία και αυτή τίθεται εν αμφιβόλω με τα σημερινά δεδομένα. Ως προς το ύψος της, ε αυτό φαίνεται πως έχει ήδη καθοριστεί και η βασική θα είναι λίγο πιο κάτω από τον βασικό, κοντά στα 300-340 ευρώ.

Για παροχές υγείας, επικουρικά και άλλα τέτοια οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται στους ιδιώτες. Όπου και εκεί θα τα σκάνε (με καταιγιστικούς ρυθμούς, γιατί αν περιμένει κάποιος από ιδιώτη να ασκήσει κοινωνική πολιτική τότε είναι βαθιά νυχτωμένος). Τα σημερινά 25 ευρώ για είσοδο θα είναι απλά μια παρανυχίδα. Αποτέλεσμα; Όποιος έχει χρήμα θα βρίσκει την υγειά του. Τόσο απλά…