Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προκαταρκτική εξέταση για τους ισχυρισμούς Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων διέταξε η Εισαγγελία

PKOULΤη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τις δηλώσεις – στον Βήμα FM – του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου περί παρακολούθησης αμερικανών πρεσβευτών από την Ελλάδα, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε για το θέμα ο δικηγόρος Αθηνών Αγης Τάτσης.
Ο δικηγόρος ζητά με τη μήνυσή του, την οποία υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, την ποινική δίωξη του Θεόδωρου Πάγκαλου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων και παραβίαση μυστικών της πολιτείας.Στη μήνυσή του ο κ. Τάτσης, ο οποίος θα κληθεί πρώτος σε κατάθεση στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, επισημαίνει πως είτε είναι αληθείς, είτε όχι, οι ισχυρισμοί τού πρώην υπουργού αποτελούν ποινικό αδίκημα.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα είχε κεντρικό ρόλο στο λεγόμενο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της ΝSA, είχε υποστηρίξει μιλώντας στον Βημα FM ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Αγκυρα.

“Το Βήμα”