Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέθανε χθες ο Γιάννης Καλαμίτσης

kalamitsisΠέθανε χθες, μόλις 2 ημέρες μετά από τη συμπλήρωση του 74ου έτους της ηλικίας του ο γνωστός επιθεωρησιογράφος, στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Καλαμίτσης.

Τον Καλαμίτση οι περισσότεροι τον γνώρισαν μέσα από το ραδιόφωνο, από την εκπομπή “Πρωινές χειρηλασίες” την οποία παρουσίαζε από το 1990 σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας (αρχικά καθημερινά και τα τελευταία χρόνια τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου – ξεκίνησε από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, συνέχισε στην ΝΕΤ 105,8 και τέλος στον REAL FM).

Αυτό που θα μείνει είναι τα πολλά του τραγούδια (συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός ή ο Χρήστος Νικολόπουλος), η συνεργασία του με μεγάλα ονόματα του θεάτρου και της επιθεώρησης αλλά και…… τα στιχάκια που μπορούσε να σκαρώσει μέσα σε χρόνο μηδέν και να πει στο ραδιόφωνο. Αξέχαστα σε όσους τον παρακολουθούσαν στο ραδιόφωνο θα μείνουν το καυστικό του χιούμορ (δεν χαρίζονταν σε κανένα) καθώς επίσης και τα διαφημιστικά των εκπομπών του, που ήταν περισσότερο κείμενα από επιθεώρηση παρά διαφημιστικά.