Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ναι της Κομισιόν (χωρίς τη συμφωνία των μελών) σε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι

mais2Σε 51 ανέρχονται ήδη οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί των οποίων επιτρέπεται η εισαγωγή και η πώληση στην ΕΕ για την διατροφή.

Παρά το ότι δεν υπάρχει ουδεμία συμφωνία μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ για το θέμα των μεταλλαγμένων (σιγά μην έδιναν σημασία σε συμφωνία…!), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες επέτρεψε την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην αγορά στην ΕΕ δύο μειγμάτων γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού που προορίζονται για ζωικές τροφές.
Με την απόφαση αυτή επιτρέπεται η κυκλοφορία στην αγορά του SmartStax, ενός μείγματος γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού του ομίλου Monsanto, και του PowerCore Maze, ενός μείγματος πολλών γενετικά τροποποιημένων καλαμποκιών που παράγονται από τους ομίλους Monsanto και Dow.
Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης……  την πώληση γύρης για μέλι, στην οποία μπορεί να εμπεριέχονται ίχνη καλαμποκιού MON810, το οποίο είναι προϊόν του ομίλου Monsanto και είναι επίσης το μόνο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι η καλλιέργεια του οποίου επιτρέπεται στην ΕΕ.

Φυσικά τώρα απομένει η αντίδραση των μελών της ΕΕ καθώς και των υπουργών εκάστης χώρας που δεν θέλει τα γενετικά τροποποιημένα – μεταξύ αυτών και η δική μας, που δια διαφόρων υπουργών διατράνωνε την αντίθεσή της. Άντε να δούμε πως θα αντιδράσουν τώρα. Γιατί το ένα θα φέρει το άλλο και στο τέλος θα κυκλοφορούν στην αγορά μόνο γενετικά τροποποιημένα…