Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μπατσαρά & Τσαβδαρίδης: ζητούν – μαζί με ακόμη 32 βουλευτές – να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών

batsara_tsavdaridesΜε κοινό δελτίο τύπου τους οι βουλευτές Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Γεωργία Μπατσαρά κάνουν γνωστό πως ζήτησαν από τον Υπουργό Εργασίας με σχετική τροπολογία που κατέθεσαν να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών. Με την τροπολογία προτείνεται η μείωση στα 62 (από τα 65) χρόνια του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, με 40 χρόνια ασφάλισης ΟΓΑ. Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα (Παρασκευή 29 Νοεμβρίου) και πλέον των 2 φέρει και τις υπογραφές 32 ακόμα συναδέλφων τους της Νέας Δημοκρατίας.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε…… στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Η προτεινόμενη ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί διαχρονικό αίτημα του αγροτικού κόσμου της χώρας, η φύση της εργασίας του οποίου είναι εξαιρετικά βαριά και ανθυγιεινή αλλά και υποκείμενη τις περισσότερες φορές σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.