Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν η Δήμαρχος Βέροιας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για το Νοσοκομείο Βέροιας

nosokomeio veroiasΜηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Νοσοκομειακό Τομέα Βέροιας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης και έλλειψης αναλωσίμων υγειονομικών υλικών. Επισημάνθηκε ακόμη ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα της μονάδας θεραπείας ΟΚΑΝΑ που ύστερα από μακροχρόνιες και συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, επετεύχθη η ανέγερσή της, αλλά δυστυχώς σήμερα δεν λειτουργεί.

“Ένας τομέας που σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να ταλανίζεται από έλλειψη χρημάτων είναι αυτός της υγείας που αποτελεί κοινωνικό αγαθό” τονίζουν στην αναφορά τους.

Ακόμη, με την αναφορά αυτή, ζητείται από τη δικαιοσύνη να διερευνηθεί η τυχόν παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τις υποχρεώσεις των υπευθύνων τόσο για τη στελέχωση του δυναμικού του ΓΝΝ Βέροιας όσο και για την κάλυψη αναλώσιμων του ώστε να μην κινδυνεύει κανένας συμπολίτης μας.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Βέροιας, “σήμερα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες τιμώντας με το παραπάνω τον όρκο τους. Οι άνθρωποι όμως έχουν όρια. Και οι ήρωες το ίδιο… Τα έγγραφα της Διοίκησης και τις ενέργειες όλων μας, προφανώς ουδείς λαμβάνει υπ’ όψιν. Άρα έπρεπε να προσφύγουμε πια στη δικαιοσύνη”.

Πηγή: Πληροφοριοδότης