Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με το βλέμμα στραμμένο στις 9 του Δεκέμβρη

ora elladasΌχι φυσικά για την Αννούλα του χιονιά, που στου Δεκέμβρη τις εννιά έχει τη γιορτή της (που λέει και το άσμα)…

Κατά πόσο είναι αληθή όσα αφήνονται εντέχνως να διαρρεύσουν για τις προθέσεις της Επιτροπείας ελέγχεται, το σίγουρο πάντως είναι πως τα μέλη της αναχωρούν από τη χώρα – για να επανέλθουν φυσικά, αργότερα.

Η Επιτροπεία υποτίθεται πως δεν ζητά και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων – λόγος για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, και δη της πρώτης κατοικίας δεν γίνεται από κανέναν – και πως ρίχνει το βάρος πλέον σε διαρθρωτικές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν (και η αλήθεια είναι πως πρέπει!).

Έτσι οδεύουμε προς…… την κατάθεση του τελικού σχεδίου του νέου προϋπολογισμού, στον οποίο, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα για εφέτος άνω των 700 εκατ. ευρώ, αντί των 344 εκατ. ευρώ (….!) αλλά με παρούσα πάντοτε τη μη επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό για το 2014. Και όλα υπό το βάρος της συνεδρίασης του Eurogroup, στις 9 Δεκεμβρίου.