Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με αφορμή τα νέα περιστατικά δηλητηρίασης σκύλων στην Αλεξάνδρεια…

loukanikos 2011Με αφορμή τα 2 νέα περιστατικά δηλητηρίασης σκύλων σε χρονικό διάστημα μιας ώρας στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, αναδημοσιεύουμε τμήμα ενός άρθρου που βρήκαμε και έχει τίτλο “Στο εδώλιο για κακοποίηση ζώων: (Επιτέλους) αυξάνονται οι καταγγελίες”.

Τον Οκτώβριο του 2012 στον Μαραθώνα ένας άνδρας έδωσε εντολή σε υπάλληλό του να δέσει τον σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο και να τον σέρνει, επειδή του έσκαψε το περιβόλι. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Αυτή ήταν η πρώτη καταδίκη ιδιοκτήτη ως ηθικού αυτουργού για κακοποίηση ζώου, από την εφαρμογή του Νόμου 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα.
Από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα, δεκάδες είναι οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων που έχουν πάρει τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη.Στο γραφείο της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου, της πρώτης που ορίστηκε για την προστασία των ζώων, φτάνουν σχεδόν καθημερινά καταγγελίες για κακοποίηση ζώων. Είναι ενδεικτικό πως πέρυσι, χρονιά κατά την οποία ψηφίστηκε ο νόμος, οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν στην Αττική έφτασαν τις 41, ενώ το πρώτο εννεάμηνο του 2013 εκτοξεύτηκαν στις 159! Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Εισαγγελία, ότι πλέον ο κόσμος είναι ενημερωμένος και δεν φοβάται να καταγγείλει τέτοια περιστατικά.

Τη συνέχεια του άρθρου μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ